maanantai 30. heinäkuuta 2018

Aarre varaston kätköistä

Olen tosiaan keskellä kaaosta järjestämässä alakerran isoa lämmintä varastotilaa. Toisaalta projekti on hikinen ja ahdistava, toisaalta palkitseva. Teen jatkuvasti löytöjä käydessäni tavaroita läpi. Unohtuneet tavarat tupsahtelevat esiin ja mietin "enkö myynytkään tuota kirpparilla" tai myös "ai, tuollainenkin juttu on tullut hankittua kirpparilta".

Sitten löytyi todellinen aarre paperiin käärittynä. Karl-Heinz Schultz-Kölnin suunnittelema maljakko malli 395, jonka kylkeä koristaa reliefimäinen astraktikuviointi. Suunniteltu 1958 ja ollut tuotannossa 1960-1963. Huomaa oivaltava maljakon suuaukko eli kolmelle kukkaoksalle löytyy oma paikkansa. 

Maljakko on valkoista mattalasitetta ja se ei ole aiemmin ollut minulla esillä, koska se oli ottanut ajan saatossa likaa pintaansa enkä tiennyt kuinka saisin sen puhdistettua. Sitten törmäsin jossakin neuvoon käyttää Universal Stonen puhdistuskiveä, mutta maljakko oli jo ehtinyt hukkunut varaston syövereihin. Nyt löysin maljakon ja puhdistin sen OnXOn perinteisellä puhdistuskivellä. Lopputulos on hyvä ja nyt maljakko tulee käyttöön.6 kommenttia:

 1. Todellinen kaunotar tuo maljakko! Hyvin toimi puhdistustekniikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla.
   Puhdistuskivi on kätevä apua moneen likaan.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Luulin jo tämän kadonneen kokonaan.
   Tässä sarjassa on muitakin upeita maljakoita.

   Poista
 3. Kaunis maljakko ja hieno löytö! Ja vielä ihan ilmaiseksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytö omista kirppislöydöistä. :)
   On ollut kyllä ihana jälleen näkeminen,
   meni heti maljakoiden suosikkilistan kärkeen.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.