torstai 28. kesäkuuta 2018

Suorittajan lomareissu

Se on kuulkaas niin, että kun harvoin pääsee Helsingiin ja lomalle siitä on otettava kaikki irti. Varaukset ja lomasuunnitelmat tehdään ajoissa, jotta ehtii varmasti fiilistellä ennen reissua (lue stressata).

Day 1

Pari tuntia pakkausta periaattella "travel light" ja lievä hermoromahdus. Lento Hesaan ja siirtyminen airnb-majoitukseen, joka oli sitä mitä luvattiin merinäkymiä myöten. Nyt on tämänkin majoittumismuoto testattu, seuraavalla kerralla pitää kuulemma olla ilmastointi ja valmis aamiainen.Day 2

Helsinki-korttien osto Espalta ja Designmuseoon ihastelemaan Tapio Sarpanevan -näyttelyä. Me like, muu perhe sieti tilanteen. Siitä testaamaan uusi No Pizza-konsepti, joka sai perheeltä murska-arvion, minusta juuritaikina oli ihan ookoo. 

Kävellen siirtyminen Kansallismuseoon Barbie - The Icon katsastamaan. Tytöt kuvasivat lähes kaikki yli 400 barbia ja mietin mistä moinen kuvausinnostus. Mies tutustui sillä aikaa esihistoriaan. Ilta sujui Linnamäellä. Note to my self: oot liian vanha kaiken maailman kieputtimiin ja härrävärkkeihin. Tytöt tykkäs.

Day 3

Aamulla tapaaminen vanhan ystävän kanssa. Perhe kuunteli sujuvasti, kun me fiilistelimme designmaailman tapahtumia. Länsimetro testiin ja kätevästi vierailemaan WeeGee näyttelykeskukseen ja erityisesti Emmaan sekä Hevosenkenkä lelumuseoon. Tytöt leikki tietokoneohjelmalla, jossa voi itse luoda Rut Bryk henkisen teoksen. Minua harmitti, kun en ehtinyt itse leikkimään, mutta kun niitä Wirkkalan ja Brykin töitä oli niin mahtavan paljon nähtävillä. Futuro-talokin tuli nyt nähtyä, mutta tyttöjen mielestä ufon vessa oli epäkunnossa ja siellä talon sisällä oli tosiaan aika tunkkaista.

Takaisin ytimeen ja katsomaan Svenska Tenn Pop-up osasto Stokkalle, kun Hanasaareen ja Didrichiin ei nyt keritty. Mieheni lämpeni Stokkan vierailulle, kun lahjoin uudella ulkoilutakilla. Iltaohjelmassa oli Allas Sea Poolin ensivierailu. Tytöt tykkäs, mutta pukuhuoneet oli aivan kaoottinen kokemus. Eikö julkisen uimalan pukuhuoneille ole laatuvaatimuksia? Iltaruoka nautittiin Pizzeria Via Tribunalissa. Paikka tarjoiluneen sai ylistystä koko perheeltä.

Day 4 

Päivä Suomenlinnassa. Koko perhe osallistui lasten seikkailukierros Viapori ja salaisuuksien avain. Kiva, ikäänkuin osallistuva kesäteatteri lapsille ja lapsenmielisille. Ystäväni lapsineen liittyi seuraamme ja kiersimme saarta ja sen museoita. Lelumuseossa meillä oli ostohousut jalassa ja nukkekoti sai kaikkea kivaa uutta. Harmillisesti kirkko oli mennyt kiinni, niin ettei päästy kurkkaamaan sisälle. 

Vaikka jalkani olivat ihan muussia, lähdimme vielä Esikoisen kanssa Cos-vaatekauppaan ostoksille. Sitten aikaisin nukkumaan, sillä satakielen laulu, lokkien kirkuna ja pöllön huhuilu herättivät joka yö. Minusta se oli oikeastaan aika ihanaa.

Day 5

Pakkaaminen, lounas ja pikavisiitti Artekissa. Lento oli noin puolituntia myöhässä. Kyllä matkustaminen on ylimainostettua ja siihen liittyy vielä 2010-luvullakin monen moista harmia ja vaivaa. Ihana olla kotona.

Muutamasta kohteesta on tulossa vielä yksityiskohtaisempaa raporttia ja aion esitellä myös muutamia hankintoja täällä blogissa. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.