tiistai 6. maaliskuuta 2018

Seinäjoen Alvar Aalto-keskus

Minilomalla suunnattiin Ähtäristä Seinäjoelle Tuurin Kyläkaupan kautta. Yövyimme Sokos Hotel Lakeudessa Superiorx King-huoneessa ja siellä olisi hyvin majoittunut jopa viisi henkilöä. Huone oli moderni, tilava ja siisti - lämmin suositus.

Yhden aamupäivän kiersimme Seinäjoen Alvar Aalto-keskusta ja nautimme elämyksellisestä arkkitehtuurista. Useimmat Aallon rakennuksista ovat juuri nyt remontissa, mutta kirjastoon pääsi myös sisälle tutustumaan. Kellarin kautta pääsee myös uuteen Apila-kirjastoon, joka oli todella upea. Kirjaston on muuten suunnitellut sama arkkitehtitoimisto JKMM arkkitehdit kuin Turun uuden pääkirjaston ja tyylissä on kyllä paljon samaa. Lapsille kirjasto on erityisen ihana paikka ja tytöt halusivatkin muuttaa välittömästi Seinäjoelle, koska siellä on niin makee kirjasto. Uusi rakennus on saatu hienosti istumaan kulttuurihistoriallisesti ainutlaatuiseen ympäristöön. 

Seinäjoen kirjastossa on nähtävillä Aino ja Alvar Aallon lasikokoelma, joka sisältää sata kappaletta Ainon ja satakaksikymmentä Alvarin suunnittelemaa lasiesinettä. Myöhemmin kokoelmaan on hankittu kuusi juhlavuoden maljakkoa. Seinäjoen kaupungin omistama lasikokoelma on syntynyt edesmenneen kaupunginarkkitehti Touko Saaren määrätietoisen keräilyn tuloksena. Lasikokoelma sisältää pääsääntöisesti 1930-luvulla lasikilpailujen kautta syntyneitä töitä, jotka kilpailumenestysten seurauksena pääsivät esille myös kansainvälisiin näyttelyihin. Niistä tuli samalla sarjavalmisteisia taideteollisuustuotteita. Seinäjoki on antoisa käyntikohde kaikille Aallon ihailijoille.6 kommenttia:

 1. Tuloo niin kotoonen olo kun näitä katteloo. Olen asunut seinäjoella ja siellä lähellä on minun juureni. Kauniita kuvia. Mites pandat, säväyttivätkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeeta oli Seinäjoella, tykättiin kovasti.
   Elämyksellistä arkkitehtuuria.

   Eläinten seuraaminen on aina kiintoisaa ja pandat oli juuri niin hurmaavia kuin mitä luontodokkareista on nähnyt. Uudessa pandatalossa pääsi tosi lähelle niitä.

   Poista
 2. I love you blog ,, you have a new follower from chile
  Angélica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks and welcome Angelica.
   Gracias y bienvenido.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.