perjantai 6. marraskuuta 2015

Muumiastioiden juhlaa

Nyt on kyllä kaikkea kivaa luvassa Muumiastioiden ystäville. Ensimmäisenä oma suosikkini Arabian uusi Ystävyys kokoelma, joka tulee kauppoihin tammikuussa ja jatkoa seuraa syksyllä. Aluksi tulee kolme tuotetta; kaadin, purkki ja tarjoilulautanen. Stailatut kuvat ovat todella onnistuneita näistä värikkäistä uutuuksista.

Toinen uutuus on Arabian keräilylautaspakkaus "Vihreä ja Joulutervehdys", joista on juuri nyt upea tarjous Iittala storessa.

Viimeisenä esittelyssä 5.11. Stockmann-tavarataloihin ja -verkkokauppaan yksinoikeudella myyntiin tullut Muumi-lautanen, jossa on Tove Jansson suunnittelema oma Muumi-kuosin 1950-luvulta. Kuosin erikoisuus on Muumimamman käsilaukussa näkyvä Stockmannin vanha logo. Kuosia on käytetty vuosien varrella muun muassa Stockmannin käärepaperissa. Vuonna 2012 Stockmann vietti 150-vuotisjuhlavuotta ja toi markkinoille oman Muumi-mukinsa. Muuten ensimmäiset 1950-luvulla myyntiin tulleet tuotteet aiheuttivat asiakasryntäyksen, jota kutsuttiin yleisesti Muumi-kuumeeksi.

8 kommenttia:

 1. Aika ihana tuo Nuuskamuikkunen-kaadin, ja joululautasestakin tykkään.

  VastaaPoista
 2. Tykkään kaikista Ystävyys jutuista, purkista ehkä eniten.
  Joululautanen on minustakin erittäin onnistunut.

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään myös tuosta Ystävyys-purkista! Yksi mun suosikeista on ollut Hurraa-muki, missä on samasta tarinasta kuvituksen pala. Stocka-lautanen tuntuu vähän jänältä uudelleen lämmittelyltä, kun muki on jo ilmestynyt ns. ajat sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti googlettaa Hurraa muki, sehän on se kiva mustakeltainen juttu.
   Stokkankuvio toimii minulle parhaiten käärepaperina (ja tarinana), mutta mukin ostaneet taitaa innostua.

   Poista
 4. Ystävyys-sarjassa on aidomman tuntuista kuvitusta, kuin yleensä muumi-tuotteissa. Sopivat todellakin hurraa-mukien kaveriksi, niitä on minullakin. Tuon Stockan lautasen kävin ostamassa eilen lapsenlapselle. Oli kuulemma kauppa käynyt ja isoja satseja ostettu nettikaupasta. Kohta sitten ovat huutonetissä myytävänä kasapäin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasta tänään tajusin että Ystävyys kulho näyttää valkoiselta ellei kurki sisäpuolelle.
   Kuvio on sijoitettu jännästi kokonaan sisäpinnoille.
   Muumit käy kaupaksi Japania myöden.:)

   Poista
 5. Muumi-astiat on yleensä saaneet jäädä multa rauhaan (tuo yllä mainittu hurraa sekä joku mustavalkoinen muumi tekee poikkeuksen), mutta tämä ystävyys-sarja on ihana. Purkki suorastaan vastustamaton... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävyys -sarja vaikuttaa todella hyvältä.
   Tykkään sekä kuvioinnista että väreistä.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.