keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Inspiraatio NYT 1511

Olen löytänyt uuden ihastuksen. Sisustusarkkitehti Carl-Gustaf "Nalle" Hiort af Ornäsin tuotantoa vuosilta 1945-1975 on esillä Hollolassa Fasetti Oy tiloissa. Näyttelyn "Unohdettu Ornäs" tarkoituksena on tuoda julki lähes tuntemattomaksi jäänyt, kansainvälisen tason muotoilija, jonka tuotannosta ei ole aiemmin järjestetty näyttelyä. 

Fasetin tavoitteena on seuraavan vuoden kuluessa aloittaa kirjan kirjoittaminen Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin tuotannosta sekä muutamien mallien uustuotanto. Tulee  mieleen Aero ja Tapiovaara.Toinen ihastukseni hämmentää hieman itseänikin. Taannoin huutokaupassa Oiva Toikan lintuja huudettiin pilkkahintaan. Rupesin yhtäkkiä miettimään, että oikeastaan muutama böödi ei olisi ollenkaan hassumpi hyllykössä. Sitten näin Iittalan kuvia uusia linnuista ja ne vain vahvistivat innostustani. Toikan uusimmat, ensi vuonna ilmestyvät linnut kiehtovat myös.
 Lopuksi. Jos voittaisin lotosta, ostaisin tämän kirjan. Katso video Olafur Eliasson, Your House, 2006 kirjasta.


4 kommenttia:

 1. Mä olen joskus sanonut miehelle, että siinä vaiheessa saa huolestua, kun rupean keräilemään Toikan lintuja. Vielä eivät ole himottaneet :D

  VastaaPoista
 2. Metsästin yhdessä vaiheessa ihan hulluna yhtä Hiort av Ornäsin tuolia. Tuolla kuvassa se taitaakin muuten pilkahtaa. Sitten kun sellainen tuli vastaan, niin olin ehtinyt hankkia Askon vanhat teak-tuolit. Täytyy varmaan suunnata Hollolaan kuolamaan :) Mulla on Toikan pieni musta Kuukunen, älä ole huolissasi ;) Sain sen lahjaksi ja ensin en oikein tiennyt miten suhtautua siihen. Sitten kun kokeilin itse lasinpuhallusta, aloin arvostamaan sitä ihan uudella tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hollolaan palaa mieli. Muuten tulla Fasetin sivuilla on hyvä video näyttelystä. Vinkkinä meille, jotka eivät pääse paikan päälle. Herran tuotanto on upeaa katsottavaa ja ilmeisen hyviä istua. Luulen istuneeni tuollaisessa tuolissa, joka on kuvassa yksittäin.
   Osa linnuista on todella kauniita. Sellaisen pienen hand-picked ryhmän tahtoo kerätä pikkuhiljaa.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.