torstai 1. tammikuuta 2015

Tulossa 2015

Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Perunasalaatit sekä nakit on huudottu alas kuoharilla ja raketit räiskitty taivaalle. Tein taas pienen koosteen jutuista, joita Materian taju odottaa vuodelta 2015. 1. Tapio Wirkkalan syntymästä tulee 100 vuotta täyteen 2.6.2015. Olisipa mukava jos jokainen kynnelle kykenevä sisustusbloggari tekisi tuolle päivälle postauksen teemalla tribut to TW. Voit ottaa tämän haasteena. Myös Birger Kaipiainen täyttäisi 1.7.2015 100 vuotta. Kiintoisaa seurata miten nämä näkyvät sisustusrintamalla. Designmuseon Galleriassa on näyttely Tapio Wirkkala – Revisited 5.6.–2.8. ja ainakin Iittala valmistaa Wirkkalan lasista pulloa juhlavuoden kunniaksi. Mutta eikö kukaan muista Kaipiaista.
 2. Hullaannu ja hurmaannu blogin Johanna ja Tanja Hakala julkaisevat kirjan Laiturilla merellisistä kesämökeistä. Johannan oma ihastuttava kesämökki on komeillut niin koti- kuin ulkomaalaisissa sisustuslehdissä.
 3. Keräilijän aarteet saa uuden osan, kun Helena Leppänen on tehnyt kirjan Iloista emalia suomalaisista käyttöesineistä. Tämän kirjan hankin. Lähteeköhän emalin hinta nousuun ja tuleeko retroversioita?
 4. Mielenkiintoinen on myös teeveestä tutun Tea-Mariian sisustusopas. Kiva nähdä onko klassiseen sisutuskirjaan saatu jokin oma lähestysmiskulma.
 5. Asuntomessut 2015 pidetään Vantaan Kivistössä. Teemoina ovat arjen sujuvuus sekä asuntojen monimuotoisuus. En taida taaskaan päästä, mutta onneksi moni muu menee ja kertoo blogeissa.
 6. Pantone on julkaisut 2015 vuoden värin, joka on vihreän 2013 ja lilan 2014 jälkeen, viininpunainen Marsala. Jännä seurata näkyykö väri myös sisustustrendeissä. Muuten Bloesem blogin mukaan vuoden 2015 materiaali on, kuparin ja messingin jälkeen, tina.
4 kommenttia:

 1. Hyvää vuoden 2015 alkua! Saatan hyvinkin tarttua tuohon haasteeseen (vaikka taitaa pari vanhaakin vielä roikkua jonossa). Laiturilla-kirjaa minäkin odottelen innolla ja asuntomessuilla yritän pistäytyä, jos se vain suinkin sopii aikatauluihin. Kyllä varmaan sisustusmuoti siirtyy vähitellen metallien suhteen kylmän hopean ja teräksen suuntaan ja tinakin sopii hyvin joukkoon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uuden vuoden alkua myös sinulle Ihana.
   Luotan että sinä otat haasteen vastaan kesäkuun alussa,
   tiedän että sinulla löytyy kotoa melkoinen kokoelma herran tuotantoa.
   Olen iloinen Johannan puolesta, kirjan tekeminen on varmasti ollut yhden unelman täyttymys. Ehkä me joku vuosi treffataan asuntomessuilla :).

   Poista
 2. En kestä, olet kyllä niin ihana <3 Aivan mieletön kunnia päästä tällaiselle listallesi, kiitos!!! Ja kyllä vain, kirjan tekeminen on ollut yhden suuren unelman täyttymys, jännittää jo nyt ihan karmeasti miten kirja otetetaan vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite oot. :)
   Innolla täällä odotellaan.
   Ilo seurata kun ihmiset osaavat ja loistavat.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.