keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Nämä jäi mieleen 2014

Muutama otanta Materian tajua kiinnostavista asioista ja ilmiöistä kuluneelta vuodelta. Toivotan samalla kaikille lukijoille hyviä asioita tulevaan vuoteen!

Liityin Pop-blogit yhteisöön, jossa Pohjois-Pohjanmaan sisustus- ja lifestyle blogit tapaavat sekä jakavat infoa keskenään. Tämä on ollutkin yksi tämän vuoden bloggaustrendeistä, paikalliset yhteisöt, jossa samanhenkiset kohtaavat blogiporttaalirajojen yli. Heti tulee mieleen Åblogit ja Blogivaasa, mutta muitakin on. Näistä voisi vinkata ja linkata kommenttiboxiin.

Tove Janssonin syntymästä tuli 100 vuotta ja Muumi -muki villitys nousi juhlamukin myötä, jossa vain joka 6. oli varustettu rilleillä. Jokaisesta tuotteesta lahjoitetiin kaksi euroa UNICEFille. Meiltä löytyy juhlamuki, mutta rillit saa jäädä kuumeesta kärsiville.

Ateneumissa oli valtaisa yleisörynnistys Tove Janssonin näyttelyyn. Minulle tämä vuosi nosti Toven kuvataitelijana ja edelläkulkevana kansainvälisenä naisena. Kuvassa Toven omakuva, jota on kuvattu koko Suomen taidehistorian yhdeksi parhaimmista. Uusi elämäkerta Tee työtä ja rakasta on lukulistalla.

Uusia sisustuskauppoja rantautui maahamme; Vepsäläisen Fritz Hansen, Vitran myymälä sekä Habitat. Ja arvaa mitä, vaikka ehdin työasioissa piipahtaa Helsingissä, nämäkin on vielä näkemättä.

Bloggareiden yhteistyöt asuntorakennuttajien kanssa on nouseva ilmiö. Ruotsissa asuntomyynti sivustot ovat täynnä huikean hienoja stailauksia ja ainakin itselle melkoisia inspiraation lähteitä. Olethan vieraillut jo Entrancen sivuilla. Kuvissa on Time of aquarius Minnan stailauksia NCC:lle osa I ja osa II. Kävin läpi taas näitä Pauliina Salosen upeita kuvia ja ihastuin uudestaan. Myös Bambula blogin Naku on tehnyt hienoa yhteistyötä Boklok Ikean asuntokonseptin kanssa.

Tänä vuonna asuntomessut järjestettiin Jyväskylässä ja osallistuin muiden blogien ja lehtijuttujen kautta ;). Mielestäni ihanin ja oivaltavin oli Skammin talo, jossa perinteisten huoneiden sijaan oli tiloja. Lisäksi ulkotilat liittyivät jouhevasti osaksi kotia. Talo oli stailattu Marimekon tuotteilla ja sehän sopi hyvin, sillä minua on vaivannut koko vuoden melkoinen Mari-kuume.

Maija Isolan Marimekolle suunnittelema Unikko täytti 50 vuotta. Minulle mieluisampia ovat uudet dramaattiset väriyhdistelmät ja kuvan monivärinen versio.

Iittalan uusille sisutustuotteille en oikein lämmennyt, vaikka Residence lehti palkitsi Matti Klenellin Kerros pöytähyllyn vuoden sisustuslisävarusteena. Leimun valaisimen uusi väritys on kuitenkin mielestäni täydellinen.

Yrjö Kukkapuron Karuselli tuoli täytti myös 50 vuotta. Tämän tuolin hinta on pöyristyttävä, mutta kaunis se on ja ehkä parhain lepotuoli ikinä istua.

2 kommenttia:

 1. Tampere saa ihan kohta oman sivustonsa. Työn alla ja kohta julkaistaan! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, Onnea Tre.
   Kaikkea hyvää myös sinulle tulevaan vuoteen!

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.