perjantai 28. helmikuuta 2014

Kirpistelyntaito

ja kuinka sitten kävikään...

Luin My Second Hand Life -Maijun tärpit kirppiskierrokselle ja allekirjoitan nuo ohjeet. Tosin ei mulla tule käytyä kirpputorilla kuin 1-3 kertaa kuussa. No, nämä ohjeet mielessä lähdin matkaan ja kiireesti tein omasta mielestä hyviä ostoksia noin 30 eurolla.

Kotona rupesin kuvaamaan löytöjäni. Huomasin että vielä en ole kirpistelyn taitoja kunnolla sisäistänyt. Marimekon Unikkopurkeista löytyi hintalapun alta hankautumia. Saako muuten hintalapulla peittää virheitä kysyy epätietoinen? Minä luulin tehneeni superlöydön näin Unikon juhlavuotena. Tämä versio Unikosta kun miellyttää erityisen paljon. No, laitetaan purkit kylpyhuoneen kaappiin.

Kilta -sarjan keltainen vihannesvati oli mielestäni ihana. Kotona, hintalapun alta, paljastui tummentuma, joka ei lähde ihmesienellä eikä pesukoneessa. No, kait siihen voi rairuohon istuttaa. Lisäksi huomasin kotona jo omistavani samanlaisen.

Iittalan Aalto kynttilälyhty oli niin halpa ja houkuttelevan värinen, että oli pakko ostaa. Kotona tarkempi tarkastelu osoitti, että tunnollinen myyjä oli merkannut lyhdyssä olevan särön, jota minä en kiireessä huomannut. Harmi, tämä väri jäi nyt kaivelemaan. Onko hyviä ideoita miten hyödyntää rikkonaista Aalto lyhtyä, betonimuotiksi?

Helene Schjerfbeckin Hiljaisuus kopiossa ei ole mitään vikaa. Paitsi tietty kehyksille pitää tehdä jotain. Katsokaa mitä Plateful of love teki kehyksilleen. Wow.8 kommenttia:

 1. Onpa todella epärehellinen myyjä, jos peittää virheitä hintalapulla. Ei ole sallittua kirppiksellä sellainen! Purkit näyttävät kyllä kuvissa ihan siisteiltä, joten turha noita on pienen kuluman takia mihinkään piilotella. Aalto-lyhdyllä valettu betonikynttilänjalka voisi olla aika tyylikäs! Kyllä noita kirppismokia taitaa sattua jokaiselle, vaikka kuinka yrittäisi ostaa vain priimaa. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta vaikka hintalapussa lukee että rikki, tämä rouva ei kiireessä huomaa ;).
   Purkit on minustakin ihan OK pienistä kauneusvirheistä huolimatta.
   Aalto lyhdyn väri jäi ihanan keväisenä kutkuttamaan. Kyseistä tuotetta ei enää saa, mutta muuten omenanvihreää Iittalaa vielä löytyy.
   Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. No johan sattui huonoa tuuria! Ei kovin fiksua ole lapulla peittää :/
  Mut kivaa viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa vkloppua myös sinulle.
   Me ilmeisesti taas huhtikuussa tavataan, kiva.

   Poista
 3. Minusta kehyksen puun oranssisuus tuo kauniisti esille työn siniset sävyt. En vaihtaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kävi tuo sama mielessä, mutta en voi mitään, olen allerginen kellertävälle/ punertavalle puulle. Lienee ikä ja aikakausi juttu. Tosin laiskuutani se voi jäädä tuollaiseksi joka tapauksessa ;).

   Poista
 4. Ei saisi minun mielestäni hintalappua laittaa sellaiseen paikkaan että vika peittyy. Hienoilta näyttävät kuitenkin kaikki astiasi kuvassa. 30 ei ole paha hinta niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kun kiireiset kirpparihait ostaa, vaikka lapussa selvästi lukee että vikaa on ;).
   Minäkään en peittäisi hintalapulla. Ja kaiken tosiaan kaikkiaan ihan kivoja juttuja sain.
   Mutta kyllä ensi kerralla tarkaistan tavarat huomattavasti paremmin.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.