perjantai 19. huhtikuuta 2013

Mahtava kirjakevät

Tänä keväänä on meitä sisustamisesta kiinnostuneita hemmoteltu mahtavilla kirjoilla. Kirjahyllyni on juuri saanut alimmaisen rivin kirjat täytteksi ja ylin rivi on hankintalistalla. Viikonloppuna on lukumaratooni luvassa, kun Stokkan Hulluilta Päiviltä hamstratut sisustuslehdetkin on vielä lukematta, samoin uusin Deko lehti.Kevään korvilla julkaistu 12xKOTI on voimanaisten Jonnan ja Kristan taidonnäyte. Tämä kirja lienee blogeja lukeville erittäin tuttu. Tästä ja Keräilijän Aarteet kirjasta voit lukea lisää Wsoy lehdestä sivulta 94 lähtien.

Helena Leppänen on kirjoittanut Esteri Tomulan vuosien 1947-1984 tuotannosta kirjasarjaan Keräilijän Aarteet. Kirjassa näkyi olevan myös minunkin omistamat ihanat pikku kulhot kuvattuna. Tämäkin on pakko saada.

H niin kuin Huvila on jatkoa suomalaisia koteja esitellevään K niin kuin Koti -kirjaan. Heli Lahdenrannan ja Ulla-Maija Lähteenmäen kirja esittelee kesämökkejä ja loma-asuntoja. Mattapaperille painettu kaunotar. Lue lisää kustantajan sivuilta täältä.

Katja Lindroos on kirjoittanut upean kirjan Momo koti elementissään. Momo tulee sanoista ”modest & modern”, vaatimaton ja moderni.  Yli 70 prosenttia Suomen asuintaloista on rakennettu sotien jälkeen, ja suurin osa niistä 1950-, 1960- ja 1970-luvuilla. Kirjan kertoo näistä kodeista Valokuvat ovat sisustuskuvaukseen erikoistuneiden Riikka Kantinkosken ja Niclas Wariuksen taidokasta käsialaa. Adlibriksen sivuilta on mahdollisuus katsoa lukunäyte kirjasta. Kirjalla on omat nettisivut momokoti.fi. Tämä kirja on tehnyt minuun suuren vaikutuksen; se on yhtäaikaa visuaalisesti inspiroiva ja samalla täyttä asiaa. Voin suositella lämpimästi.

8 kommenttia:

 1. Samaoja kirjoja ihailin Akateemisessa kirjakaupassa. En osannut päättää minkä ostaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ei parane laittaa paremmuusjärjestykseen.
   Kaikki pitää saada.

   Poista
 2. Totta! Nyt on monta hyvää sisustuskirjaa tuloillaan. Tähän vielä lisäksi: Riikan ja Susannan "OK": http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=951039856X

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä.
   Tekijöiden perusteella tulossa hyvä kirja.

   Poista
 3. Nuo alarivin kirjat on kyllä pakko hankkia viimeistään kesällä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.