tiistai 4. syyskuuta 2012

Iittalan uudet Muumi lastenastiastot

Meillä on tyttöillä käytössä mallistosta 30.6.2012 poistuneet Muumilasten astiastot Lentävät Muumit ja Iloinen perhe. Reunallinen lautanen on käytössä tosi kätevä; muki on ok, mutta harvoin käytössä yhtä aikaa lautasen kanssa.

Nyt syksyllä on ilmestynyt uudet Muumi lasten astiastot Roolileikit ja Viidakko. Astiastoon kuuluu reunallinen lautanen ja kahdella kahvalla varustettu muki, joka on uusi juttu.
 

 


Onkohan kahva idea tullut tästä Richard Huttenin super suositusta Dombo mukista.
 
Sitä jäin pohtimaan, että uudet Muumi lasten astiastojen kuva-aiheet ja varsinkin nimet on aika sukupuolisidonnaisia. Entiset kuviot ja nimet olivat selkeästi sukupuolineutraaleja. Onko ajat muuttumassa...
 
Toivoisin Iittalasta jotain vuoden 2003 Alfredo Häberlin muotoilemaa Kids Stuffin kaltaista lapsille. Uustuotantoon?
  

8 kommenttia:

 1. Ihan selkeesti tytöille ja pojille on suunnattu omat lautaset.. Tykkään kyllä molemmista!
  Pitikin kommentoida tuohon ed.postauksen Muumimuki aiheeseen. Stockan muki on mielestäni kyllä tosi kaunis! Mutta olen viime aikoina miettinyt niitä about 30 mukiani, jotka ovat kaapissa käyttämättömänä (ja piilossa...), että mitä hittoa niillä teen. Pitäiskö pistää myyntiin vai ei... Toisaalta niiden arvo kyllä varmaan säilyy, että voishan ne toisaalta säästääkin... Mutta sit tulee just tämä, että ostaako aina uuden mukin? Nyt toi on kyl niin nätti, että sen mukin vois ostaakin. Mutta jatkossa kaikki kausi ym. mukit. Saas nähdä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 30! Onko niitä jo niin monta.
   En pidä Stokkan mukista, mutta ainakin se on erilainen kuin perus Muumimuki. Monesti minua on miellyttänyt juuri ne kausimukit.
   Mutta kerätäkkö vai myydä vai säästää? Jos tilaa on, säästäisin.

   Poista
 2. Kids Stuff saisi kyllä tulla uudestaan tuotantoon, mutta osia pitäisi myydä erikseen. Luulen, että yksi ongelma oli juuri se, ettei osia voinut ostaa miten haluaa vaan joutui ostamaan joko koko paketin tai tiettyjä sen osia. Designiltaan se oli kyllä paras lastensarja jonka tiedän.

  VastaaPoista
 3. Ihana että joku muukin muistaa tämän sarjan!
  Minulla ei ollut vielä silloin omia lapsia, kun Kids Stuff oli myynnissä. Hyvän ystäväni pojalle ostin 2005 tuon lautas+juomalasi setin ja kovasti sen muotoa sekä värejä ihastelin.
  Täydennysosien saanti on tosi tärkeää, erityisesti kun on kyseessä lasten astiasto ;).

  VastaaPoista
 4. Vielä yksi Kids Stuff -sarjan fanittaja ilmoittautuu! Jos sarja otetaan uudestaan tuotantoon, ostan varmasti - nyt kun on käyttäjäkin. Meidän kolmevuotiaan oma setti on Marimekon Karkuteillä. Lisäksi pojalla on oranssi Dumbo-muki sekä oranssi Hattivatti-muki ja -lautanen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Kids Stuff fanittajien kerhoon! ;)
   Marimekon lasten astiastot on myös kivoja. Varsinkin Oiva Toikan Opari (sun pitää googlettaa ite, en löytänyt julkaisuvapaata kuvaa.)

   Poista
 5. Kids Stuff lautanen on todella pätevä aikuistenkin lautasena. Mikropuuro ei koskaan kiehu yli nerokkaan reunuksen takia. Tiedän useita henkilöitä, jotka olisivat valmiit ostamaan pelkkiä lautasia (soppamalli).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajankohtaiselta sarja vaikuttaa edelleen ja hyvä tietää että toimii mikropuuro lautasenakin.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.