lauantai 16. heinäkuuta 2011

Siirtolapuutarhamökit NYT 3/3

Aalto-yliopiston nollaenergiatalo Luukku ei ole varsinaisesti siirtolapuutarhamökiksi suunniteltu, mutta mielestäni soveltuisi erittäin hyvin myös sellaiseksi.

Luukku-talo näyttää mallia tulevaisuuden energiatehokkaasta rakentamisesta ja sisältää paljon innovatiivisia ratkaisuja. Luukku-talo osoittaa, että rakentamisen ympäristövaikutuksia voidaan pienentää, kun suunnittelun tavoitteeksi otetaan mahdollisimman pieni hiilijalanjälki. Talon tarvitsema energia tuotetaan aurinkoenergialla.

Luukku-talo sijoittui Solar Decathlon Europe –kilpailussa kokonaistuloksissa viidenneksi ja sai maksimipisteet arkkitehtuurista. Talolle on myönnetty Vuoden 2010 Puupalkinto. Luukku talo oli esittelyssä Mäntyharjun loma-asuntomessuilla 2011 ja on siellä myynnissä.
Kirjahyllyssäni on Ossian Lundenin näköispainos vuodelta 1918 Ryhmäpuutarhoja. Kirja on ihastuttava, mutta kyllä tämän ajan vaatimukset siirtolapuutarhamökille on jo toisenlaiset. Tervetuloa uudet tuulet siirtolapuutarhamökkeihin, mutta säilytetään toki vanhatkin.This Luukku -house could also be a new allotment garden cottages.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.