sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Lukunurkka: sisustuksen perusteoksia

Hyvässä sisustuskirjassa on ensinnäkin paljon kuvia, toiseksi isoja kuvia ja kolmanneksi kuvia myös yksityiskohdista. Tekstiä on vähän ja se on selkeästi jäsennelty. Hyvä sisustamisen perusteos toimii myös puhtaasti katselukirjana.

Ensimmäinen ikioma ja vanhin sisustusoppaani on Ulla ja Jorma Mäenpään Joka kodin sisustusopas vuodelta 1953. Kirja kehottaa asumaan kuten elät ja unohtamaan vieraskoreuden. Kirjassa kannustetaan tekemään juuri sinun asuntoosi sopivia kalusteita sekä kayttämään vanhoja huonekaluja kotimme täydentäjinä ja pehmentäjinä. Hyviä ohjeita vielä tänäänkin. Kodin sisustajan tyylikirja ja Kaunis kesäkotimme ovat myös kestäneet hyvin aikaa.

Perusopuksia joihin aina palaan ovat Judith Wilsonin Essential home (Sisustamisen uusi tyyli 2002), Contemporary Chic (1997) ja Anu Jokelan Suomalainen sisustuskirja (2003).

Judith Wilsonin kirjoja on kuin huomaamatta kertynyt hyllyyni. Kirjassaan hän kuvailee hankinta- ja toivelistoja, joita laaditaan perustavaroista ja ylellisyysesineistä. Kirja vertaa kodin sisustamista täydellisen vaatevaraston kokoamiseen.

Contemporary Chic kuvaa neljä perustyyliä ja niiden värikartat: Natural, Soft Design, New Classical ja Colour & Contrast.

Suomalainen sisustuskirja esittelee sisustamisen perusteet ja eri huonetyypit. Tyylejä on neljä: klassinen, romanttinen, etninen ja moderni. Kirja on ilmeeltään raikas ja erityisesti värikartat upeita.Good interior design book has a lot of pictures, large pictures and pictures from details. The text is short and it is clearly structured. A basic guide to interior decoration is also a good coffee table book.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.