torstai 27. tammikuuta 2011

Kun rahat loppuu, luovuus alkaa

Keittiötarjousten ohessa kysyimme tarjousta kodinhoitohuoneen kalusteista noin 3 metrin pätkälle. Hintahaitari oli noin 1200-6000€. Päädyimme loppujen lopuksi käyttämään vanhat kaksi korkeaa kaappia sekä allaskaapin + teräsaltaan. Sahasimme entiset sokkelit pois ja laitoimme tilalle neliönmalliset, metalliset irtojalat. Myös vetimet uusittiin. Vanhoissa vetimissä oli ruuviväli 960 mm. Niihin ei ole kovin monia vaihtoehtoja tarjolla, koska nykyisin vetimet ovat leveämpiä. Onneksi muutamissa leveissä vedinmalleissa itse vedin peittää vanhat ruuvinpaikat ja näin niitä voi asentaa myös vanhoihin oviin. Kätevää! Lisäksi Ikean Udden sarjan terästaso+laatikot sekä yläkaapit.

 • teräsjalat 4x18€=72 €
 • vetimet Clas Ohlson 6x2,95=17,70 €
 • kaikki Udden -kalusteet 315 €
 • yhteensä 404,70 €
Huoneesta tuli mieluisa, kyllä nyt kelpaa hoitaa kotia ja lapsia. Vielä kiinnitetään Massiven pistokkeet ja hankitaan työvalot, kunhan kivat tulee vastaan. Niin, ja tietysti allaskaapin yläpuolelle kaapit tuonnenpana.

4 kommenttia:

 1. Hanni täällä taas.

  Siitähän tuli oikein hyvä. Erittäin ekologista meininkiä :). Tuunaamalla saa oikeasti pätevän näköistä tavaraa aikaan. On aika surku, että nykyään porukka kippaa kaatikselle kamaa surutta. Nykyinen sisustusohjelmien ja sisustuslehtien antama kuva saa ymmärtämään, että sisustuksia on tarkoituskin päivittää "elämä uusiksi"-tyyliin muutaman vuoden välein. Josta päästäänkin seuraavaan :) ->

  Unohtui muuten mainita, että minä kävin paikassa, josta sinä tykkäisit oikein kovasti... Vallila-Interiorin päämajassa Vallilassa. Mieletön paikka.Olivat juuri uusineet paikan lattiasta kattoon. (toimivat monessa kerroksessa). Lisäksi niillä oli kalustenäyttely ns. "oleskelutilana". Eivät ole keskittyneet pelkästään verhoihin, vaan niiltä saa näköjään kaikenlaisia valoseinä- ja väliseinäratkaisuja sekä sisustuslevyjä, joilla voi peittää seinäpintaa. Lisäksi heidän kauttaan saa printattua käytännössä melkein mille tahansa alustalle kuvan (vanha puu, uusi puu, kangas, nahka...). Siellä oli esimerkiksi yksi vanha peiliovi, jolle oli printattu Toulouse-Lautrec-tyyliin kuva naisesta muhkeassa sulkahatussa. Printti meni ovessa molemmille puolille sekä oven reunan yli. (vain puolet ovesta oli printin alla eli alkuperäistä valkoista oli näkyvissä runsaasti) Olisi tehnyt mieli alkaa räpsiä kuvia, mutta onneksi ei ollut kameraa mukana. En tiedä olisiko sopinut paikan luonteeseen. (Siellä oli makea fiilis. Jos osaisin ommella ja ymmärtäisin yhtään sisustamisesta, niin voisin haluta sinne töihin.)

  Ja arvaa tekikö mieli alkaa laittaa sisustusta uusiksi...

  VastaaPoista
 2. Joo, Vallilla on kattava prinntauspalvelu. Olisipa ihanaa tulla taas Hesaan shoppaamaan. Niin monta uutta kauppaa ja ravintolaa käymättä.

  Kuluttaminen on niin ristiriitaisia ajatuksia herättävää toimintaa. Toisaalta ihanaa, toisaalta niin turhaa ja tuhoisaa. Järjestelmä taitaa olla semmonen, että jos suomalaiset kuluttaisivat 3kk ihan vaan minimi perustarpeet, tulisi tuotantoon, jakeluun ja myyntiin aika paljon työttömiä. Ja laskukierre olisi valmis.

  VastaaPoista
 3. Hieno, tyylikäs...tykkään noista Uddeista...kattelen aina niitä aina Iken kuvastossa...mutta mulla ei ole paikkaa, mihin laittaa ne.. heh.

  VastaaPoista
 4. Minäkin olin ihaillut Uddeneita pitkän aikaa. Minä olen niihin myös tyytyväinen; erittäin hyvä hinta-laatu suhde. Laatikot liukuu niin ihanasti. Udden -sarjaan on nyt saatavana myös "puolikas", tason leveys 64 cm. Nämä kalusteet olisivat kivannäköiset Smegin kodinkoneiden kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.