tiistai 18. tammikuuta 2011

Antiikkia visuaaliseen nälkään

Viikonlopulla rentouduin uuden Glorian antiikin 1/2011 seurassa ja lisäksi nautin Bukowskisin huutokauppojen luettelokuvia.

Glorian antiikissa on mielenkiintoista juttua ruotsalaisesta designista. Itseäni on myös alkanut kiinnostamaan skadinaavinen design suomalaisen muotoilun rinnalla. Ruotsalaiseen designiin tutustumisen voi alkaa vaikka Svenskt Tennin sivuilta.

Huutokauppojen myyntiluetteloita selailen aina kun vain on aikaa (ja vaikka ei olisikaan, esimerkiksi remonttisiivouksen välissä). Näissä luetteloissa on aivan upeita kuvia mitä ihanimmista esineistä. Monet esineet ovat sellaisissa hinnoissa ettei niistä voi kun haaveilla, mutta kyllä siellä on minunkin kukkarolle sopivia yksilöitä. Luetteloita selatessa on myös kiva miettiä, mitkä omista tavaroista ovat mahdollista tulevaa antiikkia. Bukowskisin sivuilla on tietysti myös ruotsin huutokauppojen luettelot ja niistäkin on hyvä tutustua ruotsalaiseen designiin.

Olen valinnut tähän esimerkiksi kolme kivointa leikkikalua Bukowskis Julauktion, Stockholm S195  huutokaupasta. Ensimmäinen kuva on Nolbyn nukkekodin keittiö, toinen on Schucon jonglööraavat klovnit ja kolmannessa kuvassa on Schucon soma autoileva pupu.


2 kommenttia:

  1. Hanni: Nuo siniset nukkekodin huonekalut näyttävät kovin tutuilta... Pitääpä mennä äitimuorin kätköille katsomaan ovatko samoja. Olin tänään etäpäivällä. Poitsu yski keuhkojaan pihalle viime yön ja aamulla sängystä nousi punasilmäinen särki. Sitä on kuulemma liikkeellä jopa kera kuumeen. Onneksi menevät nopeasti ohi.

    VastaaPoista
  2. Vointeja sinne! Täällä on remontin viime metrit ja olen ollut joka päivä siivoamassa ja järjestelemässä aamusta ilta kuuteen. Onneksi molemmat mummot on apuna kotirintamalla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.