torstai 22. elokuuta 2024

Marimekko Unikko juhlavuoden hankintoja

Marimekko on mieluinen tuotemerkki minulle, mutta Unikko-kuvio ei ole ollut suosikkilistallani. Pidän ehkä enempi kuvioista, joissa aiheena on arkkitehtoonisen graafinen kuvio, esimerkiksi Tiiliskivi. Mutta nyt juhlavuonna on Unikosta tullut monta mieluista tulkintaa. Kaksi niistä hankin alemyynnistä lahjakorttia hyödyntäen. 

Musteensininen Unikko kuvion mallinen lautanen vei mennessään, en saa silmiäni irti tuosta väristä. Kotona se on ihastuttanut niin pöydällä kuin pienessä hyllykössä. Toinen hankinta on Piirto Unikko -kuosinen sisustustyyny, joka  on valmistettu valkaisemattomasta pellavaviskoosista. Pellava materiaalina  ja tutunkuvion ääriviiva viehättävät kovasti. Tyyny on myös mukavasti suorakaiteen mallinen, kun yleensä sisustustyynyni ovat neliöitä.

Vuonna 2024 juhlitaan 60-vuotiasta Unikko-kuviota, joka on Maija Isolan vuonna 1964 suunnittelema kukkakuosi ja Marimekko ikoni. Marimekon perustaja Armi Ratia ajatteli, ettei kukkien todellista olemusta ole mahdollista vangita kuvioon. Tämän vuoksi Marimekon mallistoihin ei aiemmin kukkia kuulunut.









2 kommenttia:

  1. Tuo syvänsininen Unikko on aivan ihana. Mulla on myös hankaluuksia Unikon kanssa ja ainoastaan kirppikseltä löytynyt sadetakki on tuota kuosia. Tykkään eniten Unikosta, kun se on isossa koossa. Ehkä sain 90-luvulla yliannostuksen pienen pienestä Unikosta, mitä tungettiin lähes mihin vain, kuten sauvakävelysauvoihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syvän musteen sininen resonoi minussa. Minulla on samankaltaisia ajatuksia, Unikko käy, jos sitä on jotenkin simpliseerattu.

      Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.