lauantai 31. elokuuta 2024

Hetkiä kotona 2408

Elokuu livahti ohi ja arki tavoitti. Tyttöjen koulut ja harrastukset pyörähtivät käyntiin. Puutarhassa kukki ja katsokaan miten komean basilikan mieheni on kasvattanut. Ja sekin kukkii. Oulussa oli super viikonloppu 15.-18.8; ihana hortensian kukka lähti mukaan Kansainvälisilta Markkoinoilta ja Taiteiden yössä käytiin hyvän ystävän kanssa katsomassa Veikko Törmäsen töitä Pikisaaressa Peten pajassa. Ensimmäinen satsi kaalikääryleitä tuli mieheni ja minun "linjastosta". Tänään on Suomen luonnonpäivä ja sen kunniaksi viimeisenä kuvana kävelylenkin näkymä Oulujoelle, joka taas näkyy kun sähkölinjan alta on raivattu.

Töllölistalla on ollut Koskisen neljäs kausi ja nyt odotellaan syksyn kaikkia ihania uutuus sarjoja.























 

perjantai 30. elokuuta 2024

Hki-Espoo-Kauniainen inspiroitumassa

Amos Rex ja Kim Simonssonin Sam­mal­jä­tit. Marski on poissa. Artek inspiroi aina. Stokkalla käynti on pakollinen liike. Indiskan lasit, jotka muuten tuovat mieleen Iittalan Sarjaton lasit sekä Hemtexin korkean korin olisin halunnut mukaan. Nuuksio ja Haltia olivat hienot vierailukohteet. Espoon Keilaniemen kansipuisto, jonka alle kätkeytyy Kehä I:n oli niittyjen ja lahopuutarhojen kehto. Espoon rantaraitilla oli mielenkiintoisia istutuksia ja kalusteita. Kauniaisissa rantareitin kelluva kesäkukkaistutus ja esteetön luontoreitti ihastuttivat. Mutta kotiin on aina hyvä tulla, kun on saanut tavata vanhoja ystäviä ja tutustua uusiin ihmisiin.































torstai 22. elokuuta 2024

Marimekko Unikko juhlavuoden hankintoja

Marimekko on mieluinen tuotemerkki minulle, mutta Unikko-kuvio ei ole ollut suosikkilistallani. Pidän ehkä enempi kuvioista, joissa aiheena on arkkitehtoonisen graafinen kuvio, esimerkiksi Tiiliskivi. Mutta nyt juhlavuonna on Unikosta tullut monta mieluista tulkintaa. Kaksi niistä hankin alemyynnistä lahjakorttia hyödyntäen. 

Musteensininen Unikko kuvion mallinen lautanen vei mennessään, en saa silmiäni irti tuosta väristä. Kotona se on ihastuttanut niin pöydällä kuin pienessä hyllykössä. Toinen hankinta on Piirto Unikko -kuosinen sisustustyyny, joka  on valmistettu valkaisemattomasta pellavaviskoosista. Pellava materiaalina  ja tutunkuvion ääriviiva viehättävät kovasti. Tyyny on myös mukavasti suorakaiteen mallinen, kun yleensä sisustustyynyni ovat neliöitä.

Vuonna 2024 juhlitaan 60-vuotiasta Unikko-kuviota, joka on Maija Isolan vuonna 1964 suunnittelema kukkakuosi ja Marimekko ikoni. Marimekon perustaja Armi Ratia ajatteli, ettei kukkien todellista olemusta ole mahdollista vangita kuvioon. Tämän vuoksi Marimekon mallistoihin ei aiemmin kukkia kuulunut.