lauantai 20. tammikuuta 2024

Värit 2024

Ulkona kaikki on tällä hetkellä valkoista. Kalenterissa mennään kohti vihreää. Seuraan väritrendejä ehkä siksi, että yleensä niihin on tehty taidokkaasti stailattuja kuvia, joista inspiroidun. Toisinaan toivoisin olevani rohkeampi värienkäyttäjä. Osin laiskuuttani valitsen valkoisen tai mustan vaatetuksessa ja sisustuksessa. Pelkään kyllästyväni väreihin ja vaihtamisella on hintalappunsa. Murretut, tummat epämääräiset sävyt ja toisaalta kuultavan, huurteiset pastillit kiinnostavat juuri nyt. Raikas perusvihreä ja musteen sininen trendaavat minulle aina. Luulen että värit kannatta valita tunteella.

Tänä vuonna selasin taas maalivalmistajien sivuja, mutta jotenkin en hullaantunut. Aloin miettiä, että kaksi asiaa värienmaailmassa on pinnalla sävyjen ohessa. Ensinnäkin maalilaadut nousevat keskiöön, onko maali luonnonmukainen ja onko lopputulos matta ja hengittävä. Toisaalta pinnalla on sisustus maailman vaikuttajien kuratoimat rajatut värikartastot. Ja sitten kuvakavalkaadi ja lopussa linkkejä mielenkiintoisiin värisivuihin.


Cover Story Galleria ja Cover Story Yhteisö ovat paikkoja jossa käyn inspiroitumassa
Tikkurila Color Now 2024 -värikokoelma: You know it when you feel it yhdessä ruotsalaisen suunnittelijan Marie Olsson Nylanderin kanssa2 kommenttia:

  1. Tuo koboltinsininen laatta/kaakeli-asia ja kattovalaisin pysäyttää - olen kurkkinut tätä postausta useamman kerran ja joka kerta jään suorastaan tuijottamaan tuota!

    VastaaPoista
  2. Haa, siksi sen tähän valitsinkin, kun oma silmäkin jää tuohon Fasetin Heksingin myymälän tiskiin aina kiinni. Lisää silmäkarkkia myymälästä täällä https://www.nemoarkkitehdit.fi/projektit/fasetti .

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.