lauantai 9. syyskuuta 2023

Inspiraatio NYT 2309kuukauden arkkitehtuurikilpailu | Arkkitehtuurin Finlandia 2023, oma suosikki on taidemuseo Chappe
kuukauden koriste | Lovi-sisustuskukka Lovi design
kuukauden eettinen huonekalu | Artek jakkara 60 Villi
kuukauden orgaaninen muoto | Lump vaasi kierrätettyä lasia Ferm Living
kuukauden metallikaluste | The Arcs Trolley HAY
kuukauden kaksio | tavallinen pohja, mukavasti omintakeinen, keittiö hurmaa erityisesti

2 kommenttia:

 1. Harmi, että noissa arkkitehtuurin Finlandian esittelyissä ei käy ilmi, onko valinnassa painotettu myös käyttäjien palautetta. Oma suosikkini on tuo päiväkoti. Toivoisin sen voittavan, jotta muuallakin uskallettaisiin tehdä kauniimpaa arkea. Mutta jos rakennus ei kuitenkaan toimi päiväkodin arjessa, niin palkintokin on turha. Oliko sinun mielestäsi osallistujissa yllätyksiä? Minusta Tanssin talo oli vähän yllättävä osallistuja. Yleisön edustajana en ole talossa juurikaan wau-elämystä tuntenut ja talon arkkitehtuuri kilpistyy oikeastaan lasi -teräs -rakenteiseksi aulaksi. Se aulatila ei varsinaisesti taida olla edes Tanssin taloa. Salitkaan eivät yleisön kannalta ole mitenkään erikoiset, päin vastoin esimerkiksi katsomorakenteissa muunneltavuus tuntuu väliaikaisuutena. Mutta tanssijoille ja tanssiesityksien tuottajille tämä on kyllä hyvä lisä vaikka vähän vaatimattomallakin arkkitehtuurilla. -q

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväkoti ja koulurakentamisessa usein kyllä osallistetaan käyttäjät ja videon perusteella käyttäjät ovat pitäneet Martta Wendelinin päiväkodin toimivuudesta, valoisuudesta, hyvästä akustiikasta ja suurten puupintojen tuomasta rauhallisesta tunnelmasta. Käyttäjälähtöisyys on tärkeää suunnittelussa ja sitä voisi tosiaan enempi tuoda kilpailussa esiin.
   Olen viehtynyt aina tästä kilpailusta ja ajattelen että joka vuosi jää hyviä ehdokkaita ulkopuolelle. Minun suosikki on ollut monena vuonna eri kuin valitsijan suosikki, mutta olen ajatellut että jo ehdolle pääsy on voitto. Tanssin talo pitää päästä joskus testamaan. Minulle tuli siitä mieleen hieman Taideyliopiston Sörnäisten kampus.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.