lauantai 12. maaliskuuta 2022

Talvilomana reissu Haaparantaan

Meidän perheessä vain tytöillä oli varsinainen talviloma. Järjestelimme töitämme siten, että mahdollistui päivän reissu Haaparantaan. Kohteeksi valikoitui tietysti Ikea, Iittala Outlet, karkkikauppa Candy World ja supermarket ICA Maxi. Olipa kiva reissu, edellinen on ollut joskus ennen koronaa.

Ikeasta ostimme viherkasveja, peittoja ja tyynyjä sekä pakastepusseja. Lounas hoitui Ikean lihapullilla. Säväyttävin hetki kaupassa oli, kun lipasto- ja laatikosto-osastolla huomasin yhtä äkkiä Ikea PS Sinka lipaston, jota olen aina ihaillut. Lipasto on ollut Ikea PS 2009 sarjassa ja sen on suunnitellut Ikean pitkäaikainen muotoilija Ehlén Johansson. En meinannut mitenkään käsittää, että se olisi taas ostettavissa. Hyllyvarastossa oli vielä kaksi jäljellä ja toisen ostin, vaikka juuri nyt minulla ei ole sille sijoituspaikkaa. Ilmeisesti lipastoa on saatavissa vain Ruotsin Ikeassa. Alkuperäiseen hintaan vuodelta 2009 oli tullut sata euroa lisää, mutta se ei torpannut minun ostohalua.

Iittala Outlet Haaparannassa on mahtavan laaja valikoima ja sieltä saa myös Fiskarsin omistaman Rörstrandin tuotteita. Tarkoituksena oli vain katsella ja ihastella, mutta päädyin ostamaan muutaman ihanuuden. Myymälässä oli yksittäin myynnissä Oiva Toikan lasiomenia pinkin sävyissä. Mielestäni väri on kuitenkin lähempänä kuparia. Ostin myös taitettuja lasipillejä harmaana ja sinisenä. Niitä oli saatavana myös kuparin sävyssä.

Vasta haaveilin Arabian Paratiisi sarjan uutuuksista mustavalkoisena. Nyt niitä tuli vastaan täällä Ruotsin Outletissa. Ostin neljä kappaletta kulhoja 13 cm. En tiedä onko Suomessa saatavana. Kulho soveltuu kokonsa puolesta enempi jälkiruoka-astiaksi kuin ruokailuun. Meillä näitä käytetään varmasti myös tarjoiluastioina.


kuvat 1-3 | Ikeasta Ananas viherkasvi, sukkulentit miniruukuissa ja CHILIFRUKT kastelukannu

kuvat 4-5 | CHILIFRUKT kastelukannu ja Iittala Oiva Toikka -kokoelman Lasiomena-koriste pinkkinä

kuvat 6-7 | Iittala Oiva Toikka -kokoelma Lasiomena-koriste ja taitetut lasipillit sekä Arabian paratiisi- sarjan pieni kulho 13 cm2 kommenttia:

 1. Kauniita ostoksia! Tuo mustavalkoinen Paratiisi on kyllä ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Mustavalko Paratiisi jaksa edelleen viehättää,
   vaikka tämä keväänä on taas yksi värinen Kilta tuntunut parhaimmalta kattauksissa.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.