sunnuntai 28. marraskuuta 2021

Hetkiä kotona 2111

Miten ihmeessä nämä päivät ja viikot vilistävät näin nopeasti. On jo 1. adventti ja joulukuu ovella. Tässä kuussa olen pitänut kesälomia ja vaihtanut uuteen työpaikkaan. Musiikkilukion luokkakokous oli erittäin mieluinen tapaaminen. Keittiön työtasolla vermeet siirtyivat Teema tarjoilualustalle ja Oulujoki on jäätynyt tässä kuussa. Viherkasvit saavat saunapäivinä lämpö-höyrykäsittelyn näin talviaikaan ja hörpyt merileväuuteella terästettyä vettä.

Tapahtumista merkittävimmät ovat olleet Lumo valofestivaali ja Oulun taidemuseossa elokuun lopppun asti nähtävillä oleva näyttely Vilho Lampi, väkevä lakeus. Tähän otin kuvia valoisimmista teoksista. Lampea ei turhaan ole kutsuttu lakeuden van Goghiksi. Huomaa myös museon kauniit värilliset taustaseinät.

Töllölistalla YLE Areenasta korealainen Viisi vuodenaikaa, joka on kaunis ja filosofinen kuvaus buddhalaismunkin elämästä lapsesta vanhuuteen. Toinen korean lahja maailmalle on Netflixin katsotuin sarja Squid Game, joka seuraa elämän kaltoin kohtelemaa joukkoa ihmisiä, jotka saavat mahdollisuuden kääntää tilanteensa suunnan osallistumalla mysteeriseen peliturnaukseen. Sarjan sisältö on väkivaltainen ja sen yhdistäminen visuaaliseen värikkyyteen sekä turnauksen lapsekkaaseen luonteeseen tekee Squid Gamesta hyvin mieleenpainuvan. Leppoisampi tapaus on Viaplayn Sipoon herttua, jossa käsikirjoittaja selvästi tuntee kuntapolitiikan kiemurat.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.