sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Designvisa vol. 5

Tämä kansainvälinen muotoilija on syntynyt 1964 Argentiinassa. Nykyisin hän työskentelee Zürichistä käsin ja onnistuu muotoilussaan yhdistämään perinteet ja uudistumisen. Hänen suunnittelussaan on iloa, esteettistä tarkoituksenmukaisuutta ja lämmintä mielenkiintoa ihmisiin. Kuvissa on meille pikkuhiljaa alemyynneistä ja kirpparilta kertyneitä osia. 

1 pisteen vihje; hän on suunnitellut Iittalalle Tris -kynttilälyhdyn, jota näkee kirppareilla noin kympillä. 

2 pisteen vihje; Iittalan ensimmäinen oma kuvioitu astiasarja on hänen käsialaansa.

3 pisteen vihje; Iittalan Essence-lasisto, jonka muotoilu on helposti tunnistettava kulmikkaine muotoineen ja sarjaan lasien jalkojen olleessa samankorkuisia. 
ruskea kaadin Iittala Essence | Kodin1 (Anttilan) alemyynnistä
Iittalan Origo kulhot ja munakuppi | Iittalan vuoden vaihteen alesta vuosia sitten
keltaiset lasten puurolautaset Iittalan Kids'Stuf -sarjasta | Kontista

2 kommenttia:

 1. Nämä visasi ovat kivoja. Nyt oli vaikea, toisin kuin Heikki Orvola jossain postauksessa oli tutumpi. Onneksi annoit hyvän vinkin kuvassa eli Alfredo Häberli, muuten en olisi googlettamatta tiennyt. :)

  Meinasin älähtää, että eikös Paratiisi ole vanhempi kuviollinen, mutta se on Arabian alla, ei Iittalan.

  Minulla on metka suhde - näin astiahulluna - sekä Origoon että Essence-lasistoon; tykkään, mutta yhtäään ainutta en ole hankkinut. Essencen lasit pelkään rikkovani - pidän vankemmista laseista käytössä - ja kun on tullut hurahdettua Marimekon kuviollisiin mukeihin ja kulhoihin, niin sitten on tuo Origo jäänyt vähän kuin mielestä, vaikka kaunis sarja se on.

  Paula Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta ja asiantuntevasta kommentistasi.
   Tosiaan Arabian ja Iittalan yhdistyminen hieman hämää välillä.

   Minulle kävi niin että Kontissa oli kerran tosi halvalla Essence jälkiruokamaljat ja ohitin ne. Vieläkin harmittaa tyhmyyteni. Eipä ole sen jälkeen moisia näkynyt ja en ole ostanut vaikka tykkään tosi paljon sarjan muotokielestä.

   Tuo vinkin huomasin itsekin vasta myöhemmin, olin niin innoissani tuosta lintuhahmosta pohjassa etten huomannut nimeä ensin.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.