lauantai 13. heinäkuuta 2019

Eiffel-tuoli kotiutuu

Nyt on tässäkin talossa aito Vitran Eames tuoli. Käsinojallinen tuoli on mallia DAR ja lyhenne tulee sanoista Dining Height Armchair Rod Base. Tämän designklassikkon on 50-luvulla suunnitellut amerikkalainen suunnittelijapariskunta Ray ja Charles Eames.

Varhainen lintu designklassikon nappaa edullisesti. Kesälomasta on se hyöty, että Tori.fi tarjontaa ehtii selaamaan jo aamusta. Tuolimme on aito, siitä kertovat tulin pohjasta löytyvät sarjanumero ja valmistuspäivä merkintä 31.1.219. Meidän tuoli on siis nykyihmisten mitoille päivitetty versio, jossa  jalkarakennetta on korotettu noin 20 millimetrillä. Alakerrassa man cavesta löytyy tuolin halvat kopiot. Tuolla kellarissa ne täyttävät hyvin tehtävänsä.

Edellinen omistaja luopui tuolista, koska sille ei ollut oikein löytynyt paikkaa kodista. Kuvissa olen sovitellut tuolia useampaan paikkaan kodissamme: ruokapöydän ääreen, työpisteelle, olohuoneeseen ja lopuksi Kuopuksen huoneeseen toisen Tori,fi löydön kanssa. Tuoli menee Tapiovaaran Pirkka-pöydän pariksi, mutta pöydän kunnostaminen on vielä kesken. Tämä tuolin löytäminen oli taas yksi slow sisustamisen huippuhetkiä. 







Lisää kuvateksti











2 kommenttia:

 1. Kaunis klassinen tuoli.Bongasin niin ihania värikkäitä tyynyjä tuosta yhdestä kuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klassikko ja kaunis.
   Tyynyt Marimekkoa ja Sanna Annukan suunnittelemia kuoseja eriväreissä.
   Apua, taidan kerätä niitäkin :)

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.