sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Koti arjen helpottajana

Mikä sinun kodissasi helpottaa arjen sujuvuutta? Mikä taas tekee arjesta hankalampaa? Mistä et arjen toimivuuden nimissä luopuisi? Entä minkä muuttaisit, jos voisit? Muotoseikka-blogi haastoi näin kertomaan meitä muitakin oman kodin toimivuudesta.

Tässä siis Materian tajun kodin arjen sujuvuudesta sellaisia asioita, joita arvostan arjen kiireessä. Ensin tulee mieleen kodin sijanti. Kotimme sijaitsee noin 7 km päässä Oulun keskustasta ja ympärillä on omakotitaloja, metsää sekä viljeltyjä peltoja, joiden takaa pilkahtelee Oulujoki.  Lähipalveluihin kuuluu kauppa, leipomon myymälä, koulu, päiväkoti ja leikkipuisto. Kaikken parasta on, että muutaman sadan metrin päässä asuu äitini. 

Toisena nousee mieleen ilmalämpöpumppu, joka viilentää ihanasti helteellä ja syksyisin sillä saa nopeasti miellyttävää lämpöä kylminä ja kosteina päivinä. Kodintekniikka on yllättävän merkittävää arjessa. Meillä on autotallin ovet kauko-ohjauksella ja sen on aivan ihana ratkaisu talvipakkasella ja silloin kun taivaalta sataa. Toimivat kodinkoneet haluan myös nostaa esille. Hiljainen ja useita lyhyitä pesuohjelmia omaava integroitu astianpesukone jaksaa ihastuttaa. Samoin pesukone, joka soittaa sävelmän kun pyykit ovat puhtaat. Lattiasta kattoon laatoitettu kodinhoitotila onkin yksi lempitiloista kotona. 

Olenhan muistanut mainita että olen saunahullu ja ikkunallinen sauna on paras rentoutumispaikka. Arjessa myös kodin kaksi suihkua ja kaksi vessaa ovat osoittautuneet hyödyllisiksi.
Tiilitalomme on noin sata neliötä ja pohjaratkaisu on hyvin tyypillinen. Keskellä on korkea avointila, jossa on keittö, ruokailu sekä oleskelu. Toisessa päädyssä on kaksi makuuhuonetta ja toisessa päädyssä master bedroom ja kosteat tilat. Keskellä perheemme viettää aikaa yhdessä ja päätyihin voi vetäytyä omaan rauhaan. Pidän tästä selkeästä pohjasta, meillä toimii tosi hyvin.

Kotimme tilat, joissa on vahva oma tunnelma ja jotka tuovat kaivattu lisätilaa, ovat osa arjen luksusta. Kuistilla, jota kautta saavutaan sisään, on kolmeen suuntaan ikkunoita. Tilan valoisuus ja näkymät tekevät siitä ihastuttavan. Kaj Franckin Aateenan aamut täydentävät tilan tunnelman. Pihalle olemme remontoineet kesähuone Hytin, jossa köynnökset siivilöivät valoa. Tämä tila on tällä hetkellä pääosin tyttöjen leikkimökkinä. Talon kellarissa on man cave, jossa on punttisali ja leffakatsomo. Tässä tärkeimmät kotimme arjen parhaat. Lisää sujuvuutta toisi pikkuvessan ja pihan remontti, samoin muutaman tilan uusjärjestely. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.