torstai 4. tammikuuta 2018

Värit 2018

Edellisessä jutussa jo olikin vuoden värit Tikkurilan N405 Ruukku ja Pantonen 18-3838 Ultra Violet, mutta katsotaan väriennusteita hieman enempi edellisen vuoden tapaan. Maalitalojen ideakuvat ovat nykyisin erittäin laadukkaita ja niistä löytää ideoita sisustukseen. 

Alcro ad.18  kuvat 1-4; värimaailmat ovat punasävyiset Desert Sunset, tummia vihreitä Dark Wood sekä vaaleita sävyjä oleva Lemon crisp. Huomaa kaarimuodot ja kuinka valkea seinien yläosa sekä katto raikastavat jalokivien täyteläiset ja raskaat sävyt.

Duluxin kuvat 5-9; väriperheitä on neljä: Kinship on maanläheisiä punasävyjä, Essential on rauhallinen ja valoisa, Escapade kuvaa löytöretkeä ja pakopaikkaa sekä Reflectin sävyt ovat mehukkaita tummia vihreitä. Erityisesti Essential ja Reflectin värikartat miellyttävät minun värisilmää, vaikka alan jo noille punasävyille lämmetä metallin sävyihin yhdistettynä.

Farrow&Ball kuva 10; syksyllä ilmestynyt värimaailma on myös neljä teemaa sisältävä: Radicchio (retiisi), Studio Green, Hay (heinä) ja All White. Näiden kuvien sisutuksissa on hurmaava tunnelma. Englantilaisten All White on aika värikäs maalauksineen ja lilan tuolin kanssa :)

Tikkurilan Minerals kuvat 11-12; on hienosti stailattu.


2 kommenttia:

 1. Kauniita seiniä.Meillä on valkoista seinissä paitsi yhdessä huoneessa cappucino ja joissakin tapettia.Välillä haaveilin oikein tummasta seinästä tehosteena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vain valkoista ja yksi musta.
   Vai pitäisikö sanoa harmaat seinät ;)
   Seitsemän vuotta täydellisestä pintaremontista ja eteisen seinät huutavat uudelleen maalausta. Ja entä se olohuoneen seinä, johon Esikoinen piirsi päivää piristävän ison oranssin auringon. Aika hyvin saatiin koululiidulla peittoon, mutta kyllä uudelleen maalaus oli tarpeen. Mietintämyssyssä hautuu kysymys valkoinen vai jokin väri...

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.