sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Nämä jäi mieleen 2017

Vuodesta 2017 jäi montakin sisustuksellista juttua mieleen. Suomi100 tuotteita tuli Airamin taskulamppujen ja Arabian mukien muodossa hankittua. Mites teillä? Tämän vuoden uutuus muotoiluvalioita voi katsoa Avotakan vallitsemasta listasta. Tässä jutussa keskityn kuitenkin sisustusilmiöihin 2017. 

TUUTIN TÄYDELTÄ

Sisutusblogit monikanavoituivat Instagramin puolelle. Kun Insta päivitttyi syksyllä 2016 Snapchatistä tuttuja ominaisuuksia, sisustusbloggareiden siirtyminen liikkuvaan kuvaan ja ääneen omilla kasvoilla oli vääjäämätön kehitys. Podcastit olivat myös nousussa. Joko olet nämä Podcast Designtarinoita kuunnellut?

VIHREÄ AALTO

Viherkasvien kotien valloitus jatkui ja sen myötä myös kasveihin liittyvää kirjallisuutta ja tuotteita tulvi markkinoille.

KOTONA ON PARASTA

Jos sinulla on sisustustuote ja haluat sen esitellä, miten toimit? Tietysti esittelet sisustustuotteen aidossa kodissa tai vähintään rakennat alan messuille messuosaston, joka on kuin koti. Marimekon kotimallistot esitellään nykyisin rakentamalla koti johonkin aitoon rakennukseen (kuvissa Alvar Aallon suunnittelema Ramsinniemi ja Villa Vuosanta). Näitä odotan uuden malliston myötä vesikielellä.

50-vuotias Avotakka juhlii näyttävästi Habitaressa. Messuosastolle oli rakennettu upea Avotakka Koti, jossa olivat esillä tämän päivän kiinnostavimmat brändit ja sisustusideat. Osaston on suunnitellut sisustusarkkitehti Maija Rasila, joka tunnetaan myös Pihkala-blogista.

Mikä muuten tekee messuosastosta kodinomaisen? Taide, viherkasvit, kirjat ja lehdet, paikalleen tehdyt kiintokalusteet sekä tietysti vanhat esineet – kodin kerrostumat, henkilökohtaisuus.

YHTEISTYÖN VOIMAA

Seuraava ajan ilmiö on huippubrändien yhteistyö. Anno-tuotteet nousivat kuin Fenix-lintu Kodin ykkösen konkurssista ja Asun-lehden kanssa Anno-tuotteita esiteltiin, missäpä muuallakaan kuin, aidossa kodissa Helsingin keskustassa. 

Myös Ikean ja tanskalaisen design-yritys HAYn yhteistyö YPPERLIG-mallisto oli odotettu lanseeraus tänä vuonna. 

VÄRIKÄSTÄ ELÄMÄÄ

Mustavalkoinen sisustus on menettänyt yksivaltiuden ja murretut värit ovat nousseet pinnalle. Tikkurila on panostanut uusiin värimallistoihin ja ne esitellään, yllätys-yllätys, aidoissa kodeissa. Myös värimallistoihin liittyvä hienosti stailattu Color Now –lehti kasvattaa värikylläisten sisustusten nostetta.

Kaiken kaikkiaan oli ihan mukava sisustusvuosi. Näitä ilmiöitä nähdään varmasti tulevanakin vuonna. Tosin ennustan että perusvärit tekevät tuloaan… Toivotan nyt tähtisadetta ja hyvinvointia tulevaan vuoteenne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.