perjantai 16. syyskuuta 2016

Kukkasipulikatsaus

Pysytään puutarha ja piha aiheissa. Olen taas hullantunut syksyn kukkasipuleista ja toivorikkaana istutan niitä maahan ja jään odottamaan upeita ilmestyksiä keväällä. Toisinaan toiveet toteutuvat, toisinaan... no niin, sellaista se elämä on.

Ennakoin ensi vuoden Suomi100 teemaa ja olen valinnut kukkapenkkiini sinilaukkoja Allium caeruleum sekä posliinihyasintteja Puschkinia scilloides. Narsissit ovat vuodesta toiseen kestäviä sipulikukkia. Erityisen ihastunut olen tähän vihreäsilmäiseen Narsissi Sinopeliin. Vaaleanpunainen laukka Camelon tuo romanttista ja naisellista tunnelmaa. Samasta syystä innostaa myös kirjopikarililja Fritillaria meleagris. Lumikello Flore Pleno Galantuhus nivalis on myös ihastuttavan herkkä vihreäsävyinen pieni sipulikukka. 

Kukkasipulit olen hankkinut Bauhasista ja Hankkijalta. Vinkkinä kerrottakoon sipulikukkahifisteille, että Korpikangas Siemen-Frön valikoimissa on laaja valikoima erilaisia pikarililjoja Fritillaria ja Exotic Gardenilta löytyy monenlaisia helmililjoja Muscari.8 kommenttia:

 1. On kauniita valkoisia ja sinisiä kukkia.Meillä on jotain sipulikukkia penkissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi 100 <3.
   Minulla jäi istuttaminen aika vähiin viime syksynä ja
   vanhatkaan eivät enää nousseet.
   Ainoastaan yksi vanha narsissi näytti nättiä naamaansa tänä keväänä.

   Poista
 2. Noita sinilaukkoja haluaisin itsekin, niin kauniita ovat. Olen huono sipulikasvien hoitaja, kun keväällä niiden kukkimisen jälkeen haluttaa aina kaivaa kaikki sipulit maasta ylös, kun varret ovat niin rumia. Helmililjat heitinkin viime vuonna kompostin päällimmäiseksi ja siellä olivat talven yli, mutta keväällä istutin ne isoon ruukkuun ja kauniisti kukkivat :)

  VastaaPoista
 3. Oi hienoa, sait ne uudelleen eloon.
  Olen joskus kuullut että Haikon kartanossa puutarhuri letittää sipulikukkien varret kukkapenkissä,
  jotta sipulit voi jäädä maahan. Ensi vuonna Haikon tapaan ;)

  VastaaPoista
 4. Oi, mitä kukkaihanuuksia täällä! Katselin juuri ruokakaupassa käydessä, että sinne oli tullut kukkasipuleita myyntiini. Valikoimassa ei vaan ollut oikein niitä, joita haluaisin istuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisenä tulee mieleen että siellä Saksassa kukkasipulivalikoimat ovat varmasti mahtavat.
   Toivotan törmäystä toivomiisi sipuleihin :)

   Minä olen tämän aamupäivän taistellut blogilistani kanssa. Jotain häikkää bloggerissa mielestäni jo pidemmäin aikaa ja nyt en enää saanut Cirkusta enkä Varpunen blogia asiallisesti listalleni. Samalla mietin haikeudella jo monia hiljenneitä blogeja, joita on välillä ikävä. Toivottavasti blogit ei kuihdu kokonaan pois. Onneksi välillä tekee uusia blogilöytöjä, kuten Design Wash (kiitos Riikka vinkistä). Harmikseni en saanut sitäkään asiallisesti blogilistalleni, mur. Pitää seurata näitä kolmea ulkomuistista.

   Poista
 5. Ihana kukkakimara. Sun pitäisi tulla laittamaan meidän takapiha kuntoon :) Oli ihana nähdä sun kommentti koskien blogien seuraamista. Toivottavasti pysyt matkassa mukana. Tosi ikävää jos bloggerissa on jotain teknisiä ongelmia seuraamisen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään täydensin sipulivalikoimaa vielä hiukan.
   Omaa pihaa ei ainakaan voi käyttää referesssinä ;)
   Toisen pihasta on muuten helpompi sanoa mitä kannattaa tehdä, omalle on sokea.
   Vierailen edelleen Cirkuksessa ja bloggaaminen jatkuu. Tämä on luonnollinen jatke entisille idealeikekirjoille, joita harrastin 2000-luvun alussa.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.