sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Inspiraatio NYT 1510

Iittala tuo markkinoille takaisin Kaj Franckin suunnitteleman Skandia aterinsarjan. Tämä sarja on ruostumattomasta teräksestä valmistettu aikanaan Hackmanin Sorsakosken tehtaalla vuosina 1952-1989 ja 1996-1998. Tällä sarjalla on syöty lapsuudenkodissani ja myöhemmin olen itselleni hankkinut Fiskarsin antiikkipäiviltä sarjan juustohöylän. Aterimien hinnat ovat aina olleet aika korkeita, mutta teräksisinä ne ovat kestävä sijoituskohde. 

Toinen mieltä lämmittävä juttu tässä kuussa on Asun-lehti ja erityisesti viimeisimmän numeron artikkeli valokuvaaja Pauliina Salosen kodista. Ihanasti kerroksellisuutta ja eurooppalaisia designklassikkoja. Lehden lukeminen oli yhtä juhlaa.

Oletko huomannut että HobbyHall on ottanut myyntiin Fabrikfarmin lastenkoristetyynyt. Hauskoja ja iloisen värisiä. Merkin julisteet ovat myös mahtavia.

Lopuksi vinkki MoMo kodeista ja sen aikakauden kalusteista kiinnostuneille. Huutokauppa Helanderin sivuilla on mukava artikkeli yhdestä kauniista kodista.


6 kommenttia:

 1. Ihanaa että Skandia tekee paluun! Meilläkin oli sitä lapsuuskodissa, mulla on neljä ruokalusikkaa niistä vielä tallessa. Sekin on mukavaa että noita Sorsakoskella valmistettuja liikkuu vielä hyvin kirppiksillä. Uustuotanto taitaakin tulla jo muista maista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oli hyvä uutinen.
   Minulla on toivelistalla sellainen iso Skandia liemikauha. Sellaisen jo kerran Kontissa näin, mutta jäin hintaa hirvittelemään. Nyt harmittaa etten ostanut. Valmistusmaasta en osaa sanoa.

   Poista
 2. Skandia on jotenkin tosi nostalginen. Muistan, että papallani olisi ollut noita aterimia käytössä. Tykkään varsinkin lusikan pyöreästä muodosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lusikanpesä on tosiaan erityisen pyöreä - erityinen suutuntuma.

   Poista
 3. Mua kiehtoo myös uustuotantoon tuleva Skandia. Mummullani oli näitä ja nyt mietin, että pitäisikö ihan hankkia samoja aterimia, vaikka ruokailuvälineistä ei ole kyllä pulaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen juuri täydentänyt Mango-aterinsarjaani, mutta kyllä nämäkin kutkuttavat.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.