perjantai 10. joulukuuta 2010

Herkkää Heljää

Taiteilija, professori Heljä Liukko-Sundström (1938- ) työskentelee Arabian taideosastoyhdistyksessä. Hänelle on myönnetty Pro Finlandia -mitalli vuonna 2001 ja vuonna 2007 pääsiäispostimerkissä  hänen suunnittelemansa pupu kerää munia koriin.

Hän ei ole ollut suosikkini, mutta kun törmäsin Apollo Auctions -sivuilla taiteilijan keramiikkataulu ryhmiin, alkoivat ne jotenkin kiehtoa. Minulla on keräilijän vikaa ja sommittelun perusteista tuttu toisto tai tässä tapauksessa ryhmävoima sai nämä työt näkemään aivan uudella tavalla: herkulliset värit ja herkkä viiva. Nämä näyttäisivat hyviltä mustaa seinää vasten. Noiden taulujen hinnat näyttävät olevan noin 70 jotain, mutta tauluryhmien lähtöhinnat 100 tai 200 €. Keräilijöille löytyy netistä hyvä opas HL-S keräilijäluettelo.

Tässä kuvat kolmesta parhaasta by Heljä Liukko-Sundström: keramiikkataulut ryhminä, pupuveistos ja Tuuli-astiasto, Arabian 110-vuotisjuhla-astiasto vuodelta 1983. Tuuliastiasto on edelleen upea, vai mitä pidätte kulhon ja kahvikupin muodoista. Astiastossa oli aikanaan myös ihana sininen väritys. Pupu -veistos näyttäisi todella söpöltä tyttäjen huoneessa - ehkä toivelistalle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.