sunnuntai 31. elokuuta 2014

Tuolit ruokailutilaan

Tapahtui kerran Kontissa. Näin pinottuna ysäri oranssit tuolit ja tunnistin heti kyseessä olevan kotimaista muoltoilua olevat julkikalusteet. Kotona selvitin tuolien alkuperän. Ne olivat Pasi Pänkäisen Piiroiselle suunnittelemat 90-luvulla palkitut tuolit Arena 011 -sarjasta. Seuraavalla käynnillä tuolien hinnat oli pudotettu puoleen ja juuri kyseisenä päivänä kalusteista sai vielä -50%. Kolme tuolia maksoivat yhteensä 12 euroa ja ne lastattiin kiitollisena kyytiin. 

Muoto miellytti, väri ehdottomasti ei. Selkänojan upea kaari on tyylillisesti velkaa Werner Westin tuoleille. Tykkään myös tuolien pinoutuvuudesta, yhden tuolin käsinojista ja siitä että tuolia voi tälläinen lyhyt ihminen käyttää nousutasona. 

Kesälomalla tilasin valmistajalta työkalun selkänojan Arena -ruuveihin. Väännin maksoi enempi kuin kolme tuolia :). Sitten pääsin hiomaan ja maalaamaan ne Futura Aqua 40 puolikiiltävällä mustalla maalilla. Pikku hiljaa alkaa tämän kodin ruokailutila hahmottumaan. Vielä puuttuu napakymppi ruokapöytä ja se astiakaappi.

Nykyisin sarjasta valmistetaan Arena 022 ja 033 tuoleja. Villa Ilona -blogissa voit käydä kurkkiin Piiroisen Arena 022 tuoleja.
10 kommenttia:

 1. Näyttääpä lopputulos hyvältä! Arvaa vaan, alkoiko houkutella kirsikkaisen sävyn peittäminen maalilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Minusta ne sinun tuolisi hunajanvärisenä ja teräksisenä ovat aivan ihanat.

   Poista
 2. Mulla on valkoiset ja kiiltokromatut Pänkäläisen/Piiroisen julkitilatuolit. Vähän pyöreämpi klassikkomalli tuosta teidän versioista. Hyvin ovat palvelleet reilut kymmenen vuotta. Tykkään edelleenkin niiden ajattomuudesta ja istumismukavuudesta. Teit hyvät kaupat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni tein onnistuneet kaupat.
   Istumismukavuus on tosiaan yksi tuolien hyvistä puolista.
   Oispa kiva nähdä ne sinun tuolisi.
   Laita linkkiä alle jos olet tehnyt niistä joskus juttua.

   Poista
  2. En ole tehnyt sisustusaiheisia postauksia kodista, mutta tuolini näyttävät olevan Arena 022-tuolit. Samat tuolit vilahtavat myös elokuun Sipoo-aiheisessa postauksessa, toiseksi ylimmäisessä kahvilasta otetussa kuvassa.

   Poista
  3. Joo, noissa Sipoon kuvissa onkin jännästi valkoiseksi maalatut metalliosat Arena 022-tuoleissa.
   Ja miten ihanaa taidetta.

   Poista
 3. Kauniit tuolit ja hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Tuoleja oli kiva kuvata, silmää lepää sen muodoissa.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos.
   Tänä kesänä on tullut pensseliä heilutettua.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.