keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Vintage Wirkkalaa

Tässä jatkoa postaukselle, jossa kerroin tuotannossa olevista Wirkkalan tuotteista. Nyt ovat vuorossa huutokaupppojen ja vintagemyymälöiden valikoimista. Wirkkalaa on tyypillisesti huudettavissa kaikissa huomattavissa huutokaupoissa. Brummer & Brummer Oy on  keskittynyt Tapio Wirkkalan suunnittelemiin Rosenthal-posliiniin ja sivuistoilta paljon tietoa asiasta kiinnostuneille.  Värilliset karahvit ja lasit, Idmanille suunniteltu valaisin, viivahietut maljakot, mattapintaiset Jäkälät ja Jäävuori maljat. Kaikki olleet huudettavana Apollo Auctionsissa.
Askolle 1958 suunniteltu pöytä malli 9016, Riipus “Hopeakuu” ja vanerivati “Lehti” design 1951 Huutokauppa Hagelstam.  Juliste, jalkalamppu ja Tapio -sarjan mehulusikat Apollo Auctions. Vanerituolit  taivutettua rytmivaneria Askolle, huudettu Bukowskis. Rosenthal Polygon Winterreise, 1973, terriinit, kuvioinnin on suunnitellut Tapio Wirkkalan vaimo Rut Bryk, Brummer & Brummer Oy.

Wirkkalan tuotanto on laaja ja kattaa monta osa-aluetta. Minusta tuoteet ovat edelleen ajankohtaisia ja kauniita. 

6 kommenttia:

 1. Tuo mies on kyllä ollut nero, materiaali kuin materiaali on taipunut hänen käsissään taideteoksiksi! Arvostan Wirkkalaa todella. Tuo Rosenthalin sarja on muuten aivan pökerryttävän upea, olen saanut ystäväni luona siitä jokusen kerran ateriani nauttia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen kyllä vähän kade ;).
   Leftoversitkin taitaa maistua mainioilta noilta astioilta,
   hyvästä ateriasta puhumattakaan.
   Jaan käsityksesi Wirkkalan ominaislaadusta.

   Poista
 2. Wirkkala oli todellinen renesanssimies, niin moni materiaali taipui hänen visioihinsa.

  Meillä on muutamia hänen suunnitelemiaan esineitä ja seinällä vielä joitain Wirkkalan piirtämiä luonnoksia vanerituotteisiin, kun Wirkkalan käyttämä vaneri tuli mieheni isoisän tehtaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno ja osuva tuo vertaus renessanssi ihmiseen.

   Juuri vanerityönsä ovat ihastuttavia.
   Mahtavaa kun sinulla on henkilökohtainen kytky Wirkkalaan.

   Minulta on tulossa postaus Wirkkalan tuotteista meidän kotona.
   Haastan tässä sinut postamaan kotoasi löytyvistä Wirkkala tuotteista.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.