torstai 21. maaliskuuta 2013

Hyllykössä 1303

Maaliskuussa hyllykköön ovat majoittautuneet timjamit eli tarha-ajuruohot Thymus vulgaris 'Faustini' ja Thymus citr. aureus. Faustini on saanut kodikseen kirpparilta ostetun Richard Lindhin Arabialle suunnitteleman kukkaruukun. Pääsiäisen vääjäämätön lähestyminen näkyy Heljä Liukko-Sundsträmin pupujen ilmestymisenä hyllyn reunalle: Poikapupu, tyttöpupu, Äitijänis ja Isäjänis.

Alinmaisessa kuvassa näkyy roskalavalta vuosituhannen vaihteessa pelastamani Aallon jakkarat 60. Olen puhdistanut nyt ne niin puhtaaksi kun ne saa ja nyt ne odottavat tuossa inspiraatiota. Vahaa pintaan vai mustaa liitutaulumaalia? Toisessa on pohjassa Artekin leima, joten maalaaminen mietityttää.

  

8 kommenttia:

 1. Mielettömän kaunis tuo Arabian ruukku!
  En kestä näitä roskalavalöytöjä... Tosin mulla on myös yksi löytö (samainen jakkara) ihan hunnigolla terassilla kukkajakkaralla. Vasta viime kesänä siskoni sanoi, että "tiedätkö muuten, mikä palli sulla tuolla on". Kun löysin sen äitini lapsuudenkodista se oli kirkkaankeltaiseksi maalattu hirvitys, jonka maalasin itse valkoisella. Se on ensi kesän "to do" listalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arabian ruukku on huippu.
   Mun jakkaroita lienee käytetty remonttiapuna, sen verran ne on maalissa ja ehkä myös kukkatuolina ;), sillä viilupinta on ihan sälöinä.

   Poista
 2. Säälittävää, miten ihmiset kohtelevat kaltoin ja heittävät surutta menemään arvokasta tavaraa. Toisaalta, tuollaiset löydät on sitten jonkun toisen onni. Siuta on lykästänyt :) Voisikohan tuolit viiluttaa uudelleen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiselle turha, toiselle löytö.
   Minua tosiaan omastakin mielestäni lykästi. Olen 13 vuotta säilönyt noita jakkaroita erinäisissä varastoissa ja nyt on sellainen vaihe että voin ne hyödyntää.
   Tuota uudelleen viiluttamista olen miettinyt. Tosin mun DIY taidot ei siihen riitä. Näyttäisi siltä että jos rikkoutuneen viilun poistaa, on alla hyväkuntoista puuta. Mietintämyssy on edelleen päässä...

   Poista
 3. Tuo pupuperhe sai huomioni, ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupuperheestä on tullut jo klassikko pääsiäiskoriste meidän perheessä.

   Poista
 4. Hyvältä näyttää pääsiäishylly esineineen! Artekin jakkarat ovat kyllä upeat tuollaisinakin, mutta ehkei niillä ole kovin mukava istua, jos viilupinta on rikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakkarat tulee tosiaan varaistuimiksi ja laskutasoksi, joten pinnan pitäisi olla tasaisempi. Ehkä aluksi revin vain viilut pois.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.