sunnuntai 3. helmikuuta 2019

Marimekko Oiva täyskymppi

Paljon Onnea vaan! Vuosi 2009 oli merkittävä vuosi; Esikoiseni syntyi ja syntyi myös Sami Ruotsalaisen visiosta Marimekon Oiva-astiasto, johon ensimmäisen Siirtolapuutarha -kuvion suunnitteli Maija Louekari. Muistan kun näitä ihania astioita alkoi näkyä sisustusblogeissa.

Aluksi ajattelin että Arabian ja Iittalan tarjonta kattaa astiatarpeeni, mutta elokuussa 2011 törmäsin alemyynnissä Koppelo-kuvioisiin astioihin ja siitä se sitten lähti. Meiltä löytyy Oiva-sarjasta erityisesti lautasia, mukeja ja kulhoja. Olen haalinut erilaisia kuoseja ja yleensä ostan pieniä eriä tai yksittäisiä osia. Kaikista osista en ole pitänyt ja osista voin vain haaveilla kun katsoo astiahyllyjä ja tilin saldoa. Esimerkiksi teepannu on mielestäni erityisen kaunis, mutta sille ei taida olla riittävästi käyttöä, myös isot vadit ja nahkasankaiset korit houkuttavat. Joskus mieleni tekee kuratoida rankalla kädellä kokoelmaani, niin että jäisi jäljelle vain esimerkiksi mustavalkoisia osia tai sinisävyiset. Ei raski.

Lähdin ostamaan kymmenvuotisjuhlan kunniaksi kullattuja Oiva-astiaston osia, mutta kaupassa ihastuin Siirtolapuutarha-kulhoon ja pikkuruiseen lautaseen. Katoin ne ruokapöydälle ja lisäsin joukkoon Kastehelmi kynttilälyhdyt pomeranssin ja lohenpunaisen sävyissä uuden Raami-sarjan inspiroimana. Silmä lepää.














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.