keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Sisustajan käsikirja arvonta

Cozy Publishingin lähetti minulle arvostelukappaleen kirjasta Helena Karihtala Sisustajan Käsikirja. Olen jo ehtinyt tämän upean kirjan itselleni hankkia, joten nyt tämä kakkoskappale lähtee arvonnassa jotain toista sisustusintoilijaa ihastuttamaan.

Kun kirjan avaa, tulee vastaan ihana vastapainetun kirjan tuoksu ja käsissä tuntuu miellyttävältä mattapintaisen paperin kosketus. Kirja esittelee 10 tyylikästä Helena Karihtalan sisustuskohdetta ja jokaisen kohteen ohessa käsitellään jotain sisustuksen teemaa. Kodeista kaksi on Kannustalon asuntomessukohteita: Pohjanmaa Seinäjoella 2016 ja Lato Jyväskylässä 2014. Myös Helenan oma koti ja kesäpaikka esittäytyvät. Erityisesti kaikissa kohteissa ihastuttaa kiintokalusteet, kylpyhuoneet ja klassikko kalusteet. Värimaailma on levollisen rauhallinen ja kodeista löytyy mukavasti myös taidetta.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. Arvonta päättyy 31.5.2017. Arvontaan voit osallistua jättämällä kommentin 1-3 parhaasta sisustusohjeesta, joita itse noudatat sisustajana.  Tässä Materian tajun teesit:

Muista kalusteiden mittasuhteet (meille vain pieniä ja siroja).
Kukat ja taide toimivat aina.
Panosta arkiastioihin.





26 kommenttia:

  1. Kukat tekevät kodista kodin, itselläni on kiinanruusu joka piristää paljon
    Sisustusjulisteet/taulut tekevät kodista kodikkaamman
    Yhdistelen itse vanhaa ja uutta, valokuvat läheisistä ovat myös näkyvissä :)
    annikajokinen95@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Tykkään musta-valkoisesta sisustuksesta, jokin väripilkku on seassa aina vuodenajan mukaan :) Esimerkiksi tällä hetkellä turkooseja kynttilöitä ja koristetyynynpäällisiä :)
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  3. Kestävät, ajattomat ja kauniiksi muotoillut kalusteet voi muuttaa mukanaan kodista kotiin niihin kyllästymättä. Kirjahyllyssä pitää olla kirjoja ja taidetta ripustettuna seinille. Kodin pitää kuvastaa asujiaan. Muotijutut eivät ole tärkeitä.

    VastaaPoista
  4. Ajattomia valintoja, tekstiilejä ja kauniita arjen iloja.

    VastaaPoista
  5. Vanhaa ja uutta sekaisin.
    Ei liikaa kaikkea!
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Itse pyrin muistuttamaan itseäni siitä, että vähemmän on enemmän. Lisäksi mieluummin laadukasta, joka kestää aikaa, kuin sekundakamaa. Kolmas on neutraali värimaailma, johon voi lisäillä pieniä, helposti muutettavia väriläikkiä.
    3rikatms(at)gmail.com

    VastaaPoista
  7. Oma persoona saa näkyä sisustuksessa. Viherkasvit ja leikkokukat luovat helposti kodikkuutta. Pienellä budjetilla sisustaessa kärsivällisyys on pakollista, koska haluttu tavara voi löytyä edulisesti kierrätettynä kun jaksaa nähdä hieman vaivaa ja malttaa odotella.
    -Kipsuli-
    fredriikka1@luukku.com

    VastaaPoista
  8. Kartan muotivillityksiä. Aikaa kestäviä huonekaluja, joihin silmä ei väsy. Mielummin vanha kaunis persoonallinen esine, kuin uusi desingtuote.

    VastaaPoista
  9. Viherkasvit tekevät ihmeitä huoneen ilmeelle. Ne ovat edullinen ja ekologinen tapa muuttaa sisustusta. Kalusteissa panostan laatuun ja ajattomuuteen :)

    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Minulle tärkeää on noudattaa valittua väripalettia, jolloin sisustus pysyy harmonisena sekä talon sisällä että ulkona ja kaikkialla jatkuu yhtenäinen linja. Meillä värit ovat hieman utuinen limenkeltainen, turkoosi, vaaleanvihreä, luonnonvalkoinen ja puunsävyt. Kannattaa pysyä uskollisena omalle tyylille, jolloin koti ei näytä lehdestä kopioidulta. Pienillä yksityiskohdilla saa lisättyä trendikkyyttä. Anskuk@jippii.fi

    VastaaPoista
  11. 1. Vähennä tavaraa
    2. Siivoa
    3. Kierrätä - kerroksellisuus kaunistaa

    VastaaPoista
  12. - vähemmän on enemmän
    - selkeää ja pelkistettyä, ei silti välttämättä minimalismia
    - sisutus on prosessi: ajan kuluessa kerroksellisuutta
    Anneriitta

    VastaaPoista
  13. * Sisustustekstiileillä väriä ja vaihtelua sisustukseen
    * Viherkasvit ja kukat piristävät ja on piste.i päällä sisustuksessa
    texas-86 (at) hotmail.com

    VastaaPoista
  14. - Vähemmän tavaraa
    - Selkeä tyyli
    - Sesongit huomioon

    bebene@gmail.com

    VastaaPoista
  15. Osta vain asioita, joista todella pidät, niin sisustus pysyy tyylisenäsi ja vältyt hukkaostoksilta.

    Mykramilla@gmail.com

    VastaaPoista
  16. 1) Pidä esillä tavaroita/huonekaluja, joista tulee ainoastaan hyvä mieli. 2) Siivoa ja järjestele tarpeeksi usein

    VastaaPoista
  17. 1. Ihana sisustus syntyy kerrostumista; vanhaa ja uutta. 2. Karsin turhat tavarat, kauniit esineet pääsevät paremmin esiin. 3. Käytän niitä ihania asioita ja esineitä, joita kodissani on. Kun tarvitsen jonkun käyttöesineen --> valitsen kauniin! Mukana arvonnassa!
    irenejoona@luukku.com

    VastaaPoista
  18. Turhan tavaran karsiminen on se olennaisin juttu. Omaan tyyliin ei välttämättä käy ollenkaan ne suvun kierrätystavarat, joita toisaalla siivotaan pois.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  19. 1. Ylimääräiset pois.
    2. Käytännöllisyys
    3. Ei kannata kaikkiin muotivirtauksiin mennä mukaan.
    matsalikka@gmail.com

    VastaaPoista
  20. - Uuden ja vanhan yhdistäminen
    - Kontrastit
    - Selkeys kodikkuudesta tinkimättä

    heli.ylonen@suomi24.fi

    VastaaPoista
  21. Yritän välttää hukkaostoksia. Pyrin myös kierrättämään mahdollisimman paljon.
    mantalisti0@gmail.com

    VastaaPoista
  22. Tekstiilien vaihdolla vuodenaikojen vaihtuessa saa sisustukseen vaihtelua. Hyödynnä luonnonvaloa, mutta epäsuorat valonlähteet luovat aina tunnelmaa( mm. jalka-ja pöytälamput). Suosi neutraaleja värejä, mutta tuo sisustukseen oma persoonallinen ote tekstiileillä, tehosteseinällä, seinätarroilla tai vaikkapa seinävaatteella. ( ns. istutusseinä sopii moneen kotiin.)
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  23. Sisustuksessani noudatan seuraavaa: Vaaleita sävyjä, joita piristetään värikkäillä joillakin pienillä tavaroilla ja tyynyillä. Tavaraa mahdollisimman vähän ja tehokkaat valaisimet. Mukana arvonnassa.
    klaara49(at)luukku.com

    VastaaPoista
  24. Anna oman persoonasi näkyä kodissasi. Muista,että kaiken kodissa ei tarvitse olla valmista heti - kerroksellisuus kunniaan! Mukana arvonnassa anujope@gmail.com

    VastaaPoista
  25. Sisustusohjeita minulta ei oikein irtoa. Ehkä paras ohje voisi olla että rohkeasti vaan, ei se ole kuin materiaalia! Eniten on itseä jäänyt harmittamaan jossittelut sekä sovinnaiset (lue; tylsät) ratkaisut. Itselle tärkeää on myös kerroksellisuus; mikään kohta kodista ei ole valmistunut (edes hetkellisesti) kerralla vaan eri aikaan hankitut tavarat ja kalusteet vaihtavat usein ympäristöä ja käyttötarkoitustakin aina joskus. Mukana arvonnassa!
    vuosikerta (at) live (piste) fi

    VastaaPoista
  26. Vanhaa ja uutta sopivasti sekaisin. Mieti ennenkuin ostat onko se sellainen minkä haluat ja mikä kestää aikaa.
    moonangel_(att)hotmail.com

    VastaaPoista