keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Sisustajan käsikirja arvonta

Cozy Publishingin lähetti minulle arvostelukappaleen kirjasta Helena Karihtala Sisustajan Käsikirja. Olen jo ehtinyt tämän upean kirjan itselleni hankkia, joten nyt tämä kakkoskappale lähtee arvonnassa jotain toista sisustusintoilijaa ihastuttamaan.

Kun kirjan avaa, tulee vastaan ihana vastapainetun kirjan tuoksu ja käsissä tuntuu miellyttävältä mattapintaisen paperin kosketus. Kirja esittelee 10 tyylikästä Helena Karihtalan sisustuskohdetta ja jokaisen kohteen ohessa käsitellään jotain sisustuksen teemaa. Kodeista kaksi on Kannustalon asuntomessukohteita: Pohjanmaa Seinäjoella 2016 ja Lato Jyväskylässä 2014. Myös Helenan oma koti ja kesäpaikka esittäytyvät. Erityisesti kaikissa kohteissa ihastuttaa kiintokalusteet, kylpyhuoneet ja klassikko kalusteet. Värimaailma on levollisen rauhallinen ja kodeista löytyy mukavasti myös taidetta.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. Arvonta päättyy 31.5.2017. Arvontaan voit osallistua jättämällä kommentin 1-3 parhaasta sisustusohjeesta, joita itse noudatat sisustajana.  Tässä Materian tajun teesit:

Muista kalusteiden mittasuhteet (meille vain pieniä ja siroja).
Kukat ja taide toimivat aina.
Panosta arkiastioihin.

26 kommenttia:

 1. Kukat tekevät kodista kodin, itselläni on kiinanruusu joka piristää paljon
  Sisustusjulisteet/taulut tekevät kodista kodikkaamman
  Yhdistelen itse vanhaa ja uutta, valokuvat läheisistä ovat myös näkyvissä :)
  annikajokinen95@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Tykkään musta-valkoisesta sisustuksesta, jokin väripilkku on seassa aina vuodenajan mukaan :) Esimerkiksi tällä hetkellä turkooseja kynttilöitä ja koristetyynynpäällisiä :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Kestävät, ajattomat ja kauniiksi muotoillut kalusteet voi muuttaa mukanaan kodista kotiin niihin kyllästymättä. Kirjahyllyssä pitää olla kirjoja ja taidetta ripustettuna seinille. Kodin pitää kuvastaa asujiaan. Muotijutut eivät ole tärkeitä.

  VastaaPoista
 4. Ajattomia valintoja, tekstiilejä ja kauniita arjen iloja.

  VastaaPoista
 5. Vanhaa ja uutta sekaisin.
  Ei liikaa kaikkea!
  nannaliini10@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Itse pyrin muistuttamaan itseäni siitä, että vähemmän on enemmän. Lisäksi mieluummin laadukasta, joka kestää aikaa, kuin sekundakamaa. Kolmas on neutraali värimaailma, johon voi lisäillä pieniä, helposti muutettavia väriläikkiä.
  3rikatms(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Oma persoona saa näkyä sisustuksessa. Viherkasvit ja leikkokukat luovat helposti kodikkuutta. Pienellä budjetilla sisustaessa kärsivällisyys on pakollista, koska haluttu tavara voi löytyä edulisesti kierrätettynä kun jaksaa nähdä hieman vaivaa ja malttaa odotella.
  -Kipsuli-
  fredriikka1@luukku.com

  VastaaPoista
 8. Kartan muotivillityksiä. Aikaa kestäviä huonekaluja, joihin silmä ei väsy. Mielummin vanha kaunis persoonallinen esine, kuin uusi desingtuote.

  VastaaPoista
 9. Viherkasvit tekevät ihmeitä huoneen ilmeelle. Ne ovat edullinen ja ekologinen tapa muuttaa sisustusta. Kalusteissa panostan laatuun ja ajattomuuteen :)

  minuhno@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Minulle tärkeää on noudattaa valittua väripalettia, jolloin sisustus pysyy harmonisena sekä talon sisällä että ulkona ja kaikkialla jatkuu yhtenäinen linja. Meillä värit ovat hieman utuinen limenkeltainen, turkoosi, vaaleanvihreä, luonnonvalkoinen ja puunsävyt. Kannattaa pysyä uskollisena omalle tyylille, jolloin koti ei näytä lehdestä kopioidulta. Pienillä yksityiskohdilla saa lisättyä trendikkyyttä. Anskuk@jippii.fi

  VastaaPoista
 11. 1. Vähennä tavaraa
  2. Siivoa
  3. Kierrätä - kerroksellisuus kaunistaa

  VastaaPoista
 12. - vähemmän on enemmän
  - selkeää ja pelkistettyä, ei silti välttämättä minimalismia
  - sisutus on prosessi: ajan kuluessa kerroksellisuutta
  Anneriitta

  VastaaPoista
 13. * Sisustustekstiileillä väriä ja vaihtelua sisustukseen
  * Viherkasvit ja kukat piristävät ja on piste.i päällä sisustuksessa
  texas-86 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 14. - Vähemmän tavaraa
  - Selkeä tyyli
  - Sesongit huomioon

  bebene@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Osta vain asioita, joista todella pidät, niin sisustus pysyy tyylisenäsi ja vältyt hukkaostoksilta.

  Mykramilla@gmail.com

  VastaaPoista
 16. 1) Pidä esillä tavaroita/huonekaluja, joista tulee ainoastaan hyvä mieli. 2) Siivoa ja järjestele tarpeeksi usein

  VastaaPoista
 17. 1. Ihana sisustus syntyy kerrostumista; vanhaa ja uutta. 2. Karsin turhat tavarat, kauniit esineet pääsevät paremmin esiin. 3. Käytän niitä ihania asioita ja esineitä, joita kodissani on. Kun tarvitsen jonkun käyttöesineen --> valitsen kauniin! Mukana arvonnassa!
  irenejoona@luukku.com

  VastaaPoista
 18. Turhan tavaran karsiminen on se olennaisin juttu. Omaan tyyliin ei välttämättä käy ollenkaan ne suvun kierrätystavarat, joita toisaalla siivotaan pois.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 19. 1. Ylimääräiset pois.
  2. Käytännöllisyys
  3. Ei kannata kaikkiin muotivirtauksiin mennä mukaan.
  matsalikka@gmail.com

  VastaaPoista
 20. - Uuden ja vanhan yhdistäminen
  - Kontrastit
  - Selkeys kodikkuudesta tinkimättä

  heli.ylonen@suomi24.fi

  VastaaPoista
 21. Yritän välttää hukkaostoksia. Pyrin myös kierrättämään mahdollisimman paljon.
  mantalisti0@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Tekstiilien vaihdolla vuodenaikojen vaihtuessa saa sisustukseen vaihtelua. Hyödynnä luonnonvaloa, mutta epäsuorat valonlähteet luovat aina tunnelmaa( mm. jalka-ja pöytälamput). Suosi neutraaleja värejä, mutta tuo sisustukseen oma persoonallinen ote tekstiileillä, tehosteseinällä, seinätarroilla tai vaikkapa seinävaatteella. ( ns. istutusseinä sopii moneen kotiin.)
  tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 23. Sisustuksessani noudatan seuraavaa: Vaaleita sävyjä, joita piristetään värikkäillä joillakin pienillä tavaroilla ja tyynyillä. Tavaraa mahdollisimman vähän ja tehokkaat valaisimet. Mukana arvonnassa.
  klaara49(at)luukku.com

  VastaaPoista
 24. Anna oman persoonasi näkyä kodissasi. Muista,että kaiken kodissa ei tarvitse olla valmista heti - kerroksellisuus kunniaan! Mukana arvonnassa anujope@gmail.com

  VastaaPoista
 25. Sisustusohjeita minulta ei oikein irtoa. Ehkä paras ohje voisi olla että rohkeasti vaan, ei se ole kuin materiaalia! Eniten on itseä jäänyt harmittamaan jossittelut sekä sovinnaiset (lue; tylsät) ratkaisut. Itselle tärkeää on myös kerroksellisuus; mikään kohta kodista ei ole valmistunut (edes hetkellisesti) kerralla vaan eri aikaan hankitut tavarat ja kalusteet vaihtavat usein ympäristöä ja käyttötarkoitustakin aina joskus. Mukana arvonnassa!
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
 26. Vanhaa ja uutta sopivasti sekaisin. Mieti ennenkuin ostat onko se sellainen minkä haluat ja mikä kestää aikaa.
  moonangel_(att)hotmail.com

  VastaaPoista