Tässä kuussa on maisteltu uutta hedelmä tuttavuutta, karkkeja ja hapatettuja ruokia. Hedelmistä on hyvä aloittaa. Jaffa Sweetie on Israelissa vuonna 1984 myyntiin tullut greipin ja pomelon risteymä, joka maistuu niitä makeammalta. Hedelmän makeus johtuu sen alhaisesta happopitoisuudesta. Jos tykkäät greipistä, tykkäät tästäkin hedelmästä.
Ystävänpäivän kunniaksi tehtailin söpöjä pikkunaposteltavia Pinterestin ideoilla. Onneksi ostin minimuotit, niistä löytyi sopivasti sydänkin. Snickers ja Twix bitesit on testattu ja kyllä ne jatkossa saa jäädä kaupanhyllylle ellei tytöt vaadi juhliinsa niitä.
Lopuksi jotain terveellistä ja klassista ruokaa, nimittäin hapankaali ja suolakurkut. Fermentoidut eli hapatetut tuotteet ovat suolistoystävällisiä ja muitakin hyviä vaikutuksia niillä kerrotaan olevan mm. painonhallintaan ja jopa mielenterveyteen. Nämä ovat nyt lautasella kokeilussa.
Hapahkaalia pitääkin maistaa...suolakurkkija olen joskus maistanut, mutta kyllä etikkakurkku on parasta..:)
VastaaPoistaMinusta amerikankurkut on hyviä, mutta se terveellisyys...
PoistaParasta taitaa olla sittenkin tuore avomaankurkku.
Hapankaali ei vielä ole top 10 ruokasuosikin joukossa, mutta kyllä sitä syö.
Teen hapankaalista seuraavaa herkkua: Pohjaksi ohut kokojyvätortilla, päälle levitän ruokalusikalliset ketsuppia ja tomaattipyrettä, hapankaalia ( purista ylimääräinen neste pois ) päälle seuraavaksi, mausteeksi timjamia ja päälle ripottelen juustoraasteen. Pizza uuniin hetkeksi ja hapankaaliherkku on valmis! Terkuin, Anu
VastaaPoistaKuulostaa herkulta, tätä versiota kokeilen, kiitos Anu.
Poista