maanantai 31. elokuuta 2015

100xMarimekko

Törmäsin Kotikolmio ja Tavaroiden taikamaailma blogeissa Marimekon korttipakkaukseen, jossa on 50 erilaista kuosia vuosien varrelta. Herkkuja on aina kaksin kappalein, joten toisen voi huolettaa antaa tai lähettää ja silti jää yksi omaksi. Kätevää.

Tuli tunne että nuo on pakko saada. Marimekon sivuilta en löytänyt, mutta onneksi lähi Marimekosta löytyi. Laatikon voi ostaa myös täältä, jos Marimekon myymälä ei osu lähelle.





sunnuntai 30. elokuuta 2015

Milloin luet sisustuslehtiä?

Viime vuonna olen huomannut erään ilmiön omassa ajankäytössäni. Minulla meinaa jäädä sisustuslehdet lukematta! Aikaa ei tunnu vaan löytyvän, vaikka pöydällä odottaa mielenkiintoisia uusia lehtiä. Ulkomaiset lehdet olen jättänyt suosiolla kauppaan, koska kotimaisetkin julkaisut lojuvat lukemattomiana pöydällä, kun jo uudet julkaistaan. Onko vanha, rakas harrastus jäämässä pois?

Tytöt ovat aloittaneet tanssiharrastuksen ja voin selailla nykyisin lehtiä tuon tanssitunnin ajan, mutta ne ihanimmat säästän viikonlopuksi sohvalla nautittavaksi. Mitenhän käy kun Vain elämää 18.9., Downton Abbey 21.10. ja Silta syksyllä 2015 alkavat? 

Kukat ovat omasta puutarhasta: tavallisen sipulin kukinnot, humalan lehti, kehäkukka ja krassi sekä herneen kukinto.

P.S. Hunajaista blogissa hyvät kuvat tuosta Marimekon ihastuttavasta mainoslehdestä, joka vilahtelee minunkin kuvissa.




perjantai 28. elokuuta 2015

Toinen paikka Jyväskylässä

Tällä viikolla työmatka vei taas Jyväskylään tutustumaan Valon kaupunkiin. Kuva asuntomessualueen 2014 Äijälänrannasta Pekka Jylhän teos Puutarhurin taivas. Rohkeat värit istuimia myöten. Jyväskylässä oli paljon nähtävää. Seuraavalla kerralla pitää kyllä ehtiä näkemään myös kaupungin valot.


tiistai 25. elokuuta 2015

Leikkisät matot

Sunnuntaina sain energiapiikin ja huokuttelin (määräsin) mieheni pesemään mattoja kanssani painepesurilla. Pestiin olohuoneen musta plyysimatto ja varaston kätköistä Ikean mokkanahkainen hapsumatto. Mietiskelin kumpi laitetaan esille. Sitten hoksasin, että molempi parempi ja trendikkäämpi.

Siellä ne nyt lattialla pötköttelevät päällekäin ja kivalta näyttävät mielestäni noin. Näillä mennään ainakin seuraavaan siivouspäivään asti. 

Tyynyjen stailaus Esikoinen ja Kuopus.




sunnuntai 23. elokuuta 2015

Suomikodin tunnuspiirteitä

Luin viikolla Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjan kyselystä, jossa haettiin suomalaisen kodin tekeviä tunnuspiirteitä. Tulokset näyttävät tältä:

Sauna (80 %)
Astiankuivauskaappi (54 %)
Kengät eteisessä (53 %)
Kahvinkeitin (48 %)
Puun käyttö materiaalina (47 %)
Iittalan / Arabina astiat (31 %)
Sohva / sohvaryhmä (31 %)
Räsymatot (29 %)
Marimekon tuotteet (13 %)
Ryijy (13 %)

Sauna on minulle kodissani tärkeä ja sinne puhkaistiin ikkuna, vaikka papat puistelivat kovasti päätä moiselle valmiin tiiliseinän hajoittamiselle. Astiakuivauskaappi meiltä on, mutta astianpesukoneen ollessa kovasti käytössä, hyllyistä on tullut säilytyspaikka ja ne muutamat käsintiskatut astiat valutetaan tiskialtaan ritilätasolla. Sisällä ollaan sukkasillaan, joten eteinen on harmikseni täynnä kenkälaumoja. Olen yrittänyt kesyttää niitä tarjoiluvaunuun, mutta yleensä ne löytyvät vauhkoontuneena ympäri eteistä.













































Sohvaryhmä ja suomidesignbrändit löytyvät myös meiltä. Itseasiassa talon rouva on hulluna jälkimmäisiin. Räsymatto ja ryijy eivät kuulu kotimme varusteluun - ainakaan vielä. 

Uskon että aika monesta suomalaisesta kodista löytyy myös televisio, Ikean tuotteita ja lapsiperheistä jotain Muumituotteita. Suomalaisissa kodeissa, kuten meillä, voisi olla mielestäni enempi valaisimia, taidetta ja kerroksellisuutta. 


perjantai 21. elokuuta 2015

Inspiraatio NYT 1508

Tässä kuussa innostaa emaliastia uutuudet, pastillin sävyiset pellavat ja eräs romanttisen hurmaava blogi.

Muurlan uutuus emalit ovat kyllä kauniita. Helsinki kartta muki viehättää kartoista innostunutta. Peppi sarjan kaikki tuotteet miellyttää. Hauska yksityiskohta on tuo mukin sisältä kurkkiva Peppi. Emaliset Muumi astiat ovat varmasti keräilijöiden mieleen. Valkoiset keittoastiat ovat erityisen viehättäviä. Emaliastiota ostan lisää vasta sitten kun meillä on kesäpaikka...






























Moko Marketin pellavatekstiilien sävyt hurmasivat minut täysin. Mitä ihania pastillivärejä ja minähän en oikeastaan edes pidä niistä...



Lopuksi linkki blogilöytöön, This Ivy House, jonka kuvavirta on älyttömän herkän lumoava. Pakko katsoa.




perjantai 14. elokuuta 2015

KULLA onnisti

Tässä taannoin vaihdoimme Ennen kanssa mielipiteitä Ikean Kulla valaisimesta. Mainitsin silloin, että minulla on sarjan pöytälamppu hakusessa. Ja eipä aikaakaan kun sellainen ilmestyi myyntiin Tori.fissä. Minua onnisti ja sain ostaa valkoisen valaisimen, johon ihastuin aikanaan nähtyäni sen Auroran kodissa. Kodin hallin tikkipöytä ja Kulla valaisin ovat jääneet lähtemättömästi verkkokalvolleni ja olen toivonut törmääväni tuohon Ikean valaisimeen, jonka valmistus on jo lopetettu.

Himmennettävä valaisin sijoittui tässä vaiheessa leikkihuoneeseen. Toivottavasti se viihtyy meillä hyvin, se tuli nimittäin meille erittäin kauniisti sisustetusta kodista. Bloggarin olisi tietysti tehnyt mieli kuvata siellä, mutta en tajunnut/kehdannut pyytää lupaa.






keskiviikko 12. elokuuta 2015

Purppura palko

Tämä kesä. Kasvimaan on valloittanut vesiheinä ja muut rikkikasvit, koska hyötykasvit jurovat. Yksi kaunistus sinne oli ilmestynyt masentunutta puutarhuria lohduttamaan - purppura palkoinen herne. Edellisenä keväänä tilattu ja vasta nyt maahan. On upea ilmestys.




sunnuntai 9. elokuuta 2015

Rottinkikori

Viikonloppuna vierailimme AJ Antiikissa tutustumassa tarjontaan. Myymälä on juuri muuttamassa ja jatkaa toimintaa huutokauppojen merkeissä. Aika kivoja juttuja oli kaupan, mukaan lähti rottinkinen mehiläispesä. Kori oli maalattu vihreäksi, mutta koska se kaipasi kunnostusta suihkautin pintaan mattamustaa. Kori löytää varmaan paikkansa eteiskuistilta asusteiden keräilijänä, mutta olisi kaunis myös viherkasvin suojaruukkuna. Erityisen ihastunut olen juuri korin muotoon, jossa on jotain samaa kuin aikoinaan löytämässäni mustassa ruukussa.






tiistai 4. elokuuta 2015

Yksi huone opiskelijalle

Ei ehdi blogia päivittämään, kun tekee pientä pintaremonttia perheemme vuokrayksiöön. Siinä hurahti sitten lomaviikon viikonloppu. Mutta nyt perusyksiössä on valkoiset seinät ja katto pesuhuonetta myöden. 

Remontin lomassa olen tietysti mielikuva sisustanut yksiötä "jos tämä olisi minun eka omakoti". Sisustus olisi sekoitus Artekia, Marimekkoa ja Ikeaa, sekä second handinä että alelöytöinä. Lisänä nimettömiä peruskalusteita kuten arkkitehtivalaisin, keittiöjakkara tai pärekori. Ja kirsikkana kakussa jokin designuutuus. Aiheeseen liittyviä alennuksia näyttää olevan ainakin Kodin1ssä ja Stockmannilla. Katso myös tämä versio.