sunnuntai 23. elokuuta 2015

Suomikodin tunnuspiirteitä

Luin viikolla Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjan kyselystä, jossa haettiin suomalaisen kodin tekeviä tunnuspiirteitä. Tulokset näyttävät tältä:

Sauna (80 %)
Astiankuivauskaappi (54 %)
Kengät eteisessä (53 %)
Kahvinkeitin (48 %)
Puun käyttö materiaalina (47 %)
Iittalan / Arabina astiat (31 %)
Sohva / sohvaryhmä (31 %)
Räsymatot (29 %)
Marimekon tuotteet (13 %)
Ryijy (13 %)

Sauna on minulle kodissani tärkeä ja sinne puhkaistiin ikkuna, vaikka papat puistelivat kovasti päätä moiselle valmiin tiiliseinän hajoittamiselle. Astiakuivauskaappi meiltä on, mutta astianpesukoneen ollessa kovasti käytössä, hyllyistä on tullut säilytyspaikka ja ne muutamat käsintiskatut astiat valutetaan tiskialtaan ritilätasolla. Sisällä ollaan sukkasillaan, joten eteinen on harmikseni täynnä kenkälaumoja. Olen yrittänyt kesyttää niitä tarjoiluvaunuun, mutta yleensä ne löytyvät vauhkoontuneena ympäri eteistä.

Sohvaryhmä ja suomidesignbrändit löytyvät myös meiltä. Itseasiassa talon rouva on hulluna jälkimmäisiin. Räsymatto ja ryijy eivät kuulu kotimme varusteluun - ainakaan vielä. 

Uskon että aika monesta suomalaisesta kodista löytyy myös televisio, Ikean tuotteita ja lapsiperheistä jotain Muumituotteita. Suomalaisissa kodeissa, kuten meillä, voisi olla mielestäni enempi valaisimia, taidetta ja kerroksellisuutta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.