torstai 13. marraskuuta 2014

Onnittelut Harri Koskinen!

Design Forum Finlandin jakaman Kaj Franck -muotoilupalkinnon saajaksi vuonna 2014 on valittu muotoilija Harri Koskinen. Hänet on palkittu useilla muotoilualan palkinnoilla ja vuonna 2007 Koskinen sai Pro Finlandia -mitalin.

Mielestäni Harri Koskinen on yksi merkittävimmistä tämän hetken suomalaisista muotoilijoista. Muotokieli on pyöreän minimalistista. Hänen tuotantoaan on ollut ilo seurata ja innolla odotan aina mitä tuleman pitää. Block -valaisin vuodelta 1996 miellyttää edelleen, suositulle k-tuolille en ole lämmennyt koskaan. Valitsin hänen tuotannostaan muutamia suosikkeja tähän:


Korona led valosarja 2014 Valoartelle
Kupu palovaroitin 2010 Jalo Helsinki
Kakkuvati Iittala art works 2009
Frekvenssi kangas Marimekko 2006
Puhdas kangas Marimekko 2008

4 kommenttia:

 1. Tuo palovaroitin on kyllä mielestäni oikein onnistunut tuote!
  Monen tutun kodista löytyy tuo Block ja itse pidän kyllä hirmusti tuosta k-tuolistakin, se tosin vaatii oikean tilan ympärilleen. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Palovaroitin on minunkin mielestäni juuri tämän päivän muotoilua. Välttämätön käyttöesine, jotka ennen Jalo Helsinkin innovointia ovat olleet susirumia.
  Olin 2000 luvun alussa avoimen korkeakoulun sisustuskurssilla ja siellä moodboordeilla melkein kaikilta löytyi Block- valaisin.
  Hyvää vkloppua myös sinulle Nipsu!

  VastaaPoista
 3. Oikeaan osoitteeseen meni palkinto, joten yhdyn onnitteluihin! Meillä on Block-valaisin, Kupu-palovaroitin ja Lento-pöytä sekä muutama muu kyseisen herran suunnittelema pienempi tuote ja kaikkiin olen ollut todella tyytyväinen eikä kyllästymisen merkkejä ole havaittavissa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, meiltä ei taida löytyä mitään.
   Tässä muuten hyvä postausaihe sinulle.
   Mukavaa viikonloppua myös sinne!

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.