keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Joululahjaksi sisustuskirjoja

Montaa lahjaa ei aikuisena saa, vaikka olisi kuinka kiltti. No, laatu korvaa määrän. Tytöiltä sain lempisuklaata ja ripsien hoitoseerumin. Mieheltäni pyysin kaksi Cozy Publishingin kirjaa: Taiteilijoiden huoneissa – Anna-Kaisa Huusko & Niclas Mäkelä sekä Piia Kalliomäki & Pauliina Salonen – Soft Nordic.

Taiteilijoiden huoneissa esittelee 10 mielenkiintoista ja kaunista taitelijakotia. Näistä aika moni onkin ollut viime vuosina esittelyssä mm. Asun-lehdessä. Oma suosikki on Töölössä sijaitseva Virkki kotimuseo, joka menee heti Muista vierailla -listalle. Lukiessa tuli ajatus että itselle tämä kirja on yhdenlainen matkaopas.

Laila Pullisen veistospuisto & kotimuseo kiinnostaa myös. Heiskan taiteilijakoti Jyväskylässä on avoinna vain kesäisin, mutta sekin menee listalle. Tällä samaisella Älylän alueella on muuten myös Wivi Lönnin kotitalo. Nurmesniemien kotiin pääsee kurkkamaan täällä. Joskus vielä Alvar Aallon talojen kierros ja silloin myös Muuratsalon koetalolle. Villa Oivala on ihana 20-luvun klassinen kesäkoti. Studio Kukkapuro on lennokas, moderni ateljeekoti. Käyntilistalle menee myös Enni Idin taiteilijakoti Padasjoella. Säröistöniemi museo on auki ympärivuoden ja museokauppassa olisi ihania magneetteja minun taidemagneetti kokoelmaan. Björn Weckströmin koti on myös upea.

Soft Nordic kirjassa esitellään 17 skandinaavista tyyliä edustavaa kotia. Tykkäsin ja erityisesti mieltä lämmitti Vihreä talo -blogista tunnetun Annikan koti. Joulun pyhät ovat olleet täydellistä lepoa ja herkuttelua - ansaitusti.





p.s. 28.12.2023 Taitelijoiden huoneissa -kirja pääsi myös YLE Uutisten päälähetykseen.




2 kommenttia:

  1. Hyvät kirjalahjat! Tuo Taiteilijoiden kodeissa pitää ehdottomasti hommata. Ja hyvä huomio tuo matkaopasajatus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ollut kyllä makoisat lahjat ja päässä pyörii matkasuunnitelmia.

      Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.