sunnuntai 15. lokakuuta 2023

Pohjois-Karjalassa Joensuussa

Oulusta Joensuuhun oli pitkä matka, kun juna ei mene suoraan ja bussiyhteydet eivät synkkaa juna-aikataulujen kanssa. Mutta perillä yllätyin todella positiivisesti, miten kiva kaupunki, jossa vanhaa kulttuuria ja uutta modernia tekemisen meininkiä.

Ensimmäisenä kaupungissa tuli vastaan Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo ja teatteri. Myös torin uusi lava ja puurakenteinen kauppahalli olivat kiintoisaa koettavaa. Joensuun keskustaa leimaa viihtyisät kävelykadut ja taidetta sisältävät liikenneympyrät.

Ehdin piipahtamaan Ekokippiksellä ja taidemuseo Onnissa, jossa näyttelyn Eläin elää, ihminen taituroi yhteydessä oli myös Sirkus Supiaisen esitys. Mikä upea esitys ja sai sopivasti ajatuksen pois maailman synkistä tapahtumista.

Piipahdus Ilosaaren laguunimaisella uimarannalla oli mukava: miten kivat vanhoja valokuvia kantavat pukukopit ja talveksi paikalle tuotu saunamaailma, joka oli puusäleiköllä istutettu hienosti maisemaan. Valaistukseen oli myös hienosti panostettu.

Uudella Penttilän alueella oli raikasta ja modernia. Vallilanpuiston kautta Pielisjoen rantaa pitkin siirtyminen Penttilänraittia kääntyvän Ylisoutajan sillan luo ja siitä Cederberginaukiolle. Uutta asuntoarkkitehtuuria, paljon graafista betonia, taidetta ja erilaisia rantarakenteita. Kyllä jäi mukavat tunnelmat Joensuusta, kannattaa vierailla.




























2 kommenttia:

  1. En ole koskaan käynyt Joensuussa - pitää varmaan joskus tämä erhe korjata. Kuvat taidemuseosta ovat todella kauniit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, taidemuseon pysyväiskokoelma oli vaikuttava. Olen ehkä käynyt lapsena Joensuussa, mutta oli kyllä positiivinen yllätys tämä vierailu.

      Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.