keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Muotojen mestari

Tänään on julkaistu Habitare-messuilla Carl-Gustaf Hiort af Ornäs elämästä ja työstä kertova kirja Muotojen mestari Hollolasta Helsinkiin siirtyneen näyttelyn ohessa. Lyhyesti sanottuna kirja on hyvä. Kirjan teksti on mukaansa tempaavaa luettavaa. Tekstin takana on Anna-Kaisa Huusko, joka on ollut tekemässä myös kahta muuta suosikkikirjaani; Muotoilun aarteet -sarjan Suomalaiset valaisimet ja Retroaarteet. Kirjan upean kuvituksen takana on Johannes Wilenius.

Fasetti Oy on tehnyt hatun noston arvoisen kulttuuriteon kootessaan hienon näyttelyn ja työstäessään siitä loistavan kirjan sekä ottaessaan Siesta-nojatuolin uudelleen tuotantoon. Materian taju kiittää Janne Ylöstä kirjan arvostelukappaleesta ja käpertyy sohvan nurkkaan nauttimaan siitä. Valitettavasti tällä kertaa aikatauluihin ei mahtunut julkkaireiden ja näyttelyn avajaiset Habitaressa. 































P.S. 8.9.2016 Habitaren ensimmäinen Kansainvälinen Ystävä, The International New York Timesin designkriitikko Alice Rawsthorn valitsi Habitare-messujen tarjonnasta kiinnostavimmat tuotteet ja ilmiöt. Konsepti sarjan voitto meni vuonna 1952 Carl Gustav Hiort af Ornäsin suunnittelema Siesta-tuolille, jonka Fasetti on ottanut uustuotantoon. Laaja valikoima värejä, kankaita ja puuvaihtoehtoja, jotka ovat ajankohtaisia myös tänä päivänä. Onnittelut Fasetti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.