torstai 22. tammikuuta 2015

Pukeutumisoppaita

Sisustuskirjojen lisäksi minua kiinnostaa kovasti pukeutumisoppaat ja niitäkin kirjahyllystä löytyy. Uskonpa etten ole ainoa sisustusintoilija, jota kiinnostaa myös pukeutuminen. Ensimmäisessä kuvassa komeilee muuten ihan ensimmäinen pukeutumisoppaani Hyvin pukeutuva nainen vuodelta 1952, joka on alunperin kuulunut äidilleni. 

Uusin tulokas on Kikka Sepän Löydä oma tyylisi jokanaisen pukeutumisopas. Kirjan sisällysluettelo lupaa paljon; läpi käydään vartalonmallit, vuodenajanvärit ja vaatekaapin avainvaatteet. Myös eri tilanteisiin pukeutuminen ja persoonallisen tyylin löytäminen löytyvät kirjasta. Kirjan kuvat olivat kuitenkin pettymys. Kuvien valoisuus oli kadoksissa ja en kyllä tykännnyt vaatteiden tyylistäkään. Neuvot ja ohjeet olivat kuitenkin hyviä.

Oma vaatekaappi on luvattoman surkea, kun ajattelee että tyylikäs pukeutuminen on aina kiinnostanut ja tuota ikääkin on jo jonnin verran. Uskon että avainvaatteiden hankintaan tarvitaan enempi kuin yksi sesonki tai edes vuosi. Itsellä tavoitteena on pieni, mutta toimiva vaatekaappi, jota voi aina maustaa muodilla.

Oma kirjani on ilmainen arvostelukappale Minerva Kustannuksesta.





8 kommenttia:

  1. Tyylikästä menoa!
    Rakastan vanhoja pukeutumisoppaita kun naiset olivat supernaisellisia ja asusteet kunniassaan. Jos uumani olisi maltillisempi, pukeutuisin vain kokomekkoihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vanhan kirjan kuvat ovat hunajaa silmille.
      Täynnä 50-luvun tyylikkyyttä suoraan Hitchcockin elokuvista.
      Mekkojen käyttöä voisi tosiaan lisätä.

      Poista
  2. Mulla on toi pukeutumispuoli jäänyt ihan sisustamisen jalkoihin ;) Johtuu varmasti osittain siitä, että työskentelin tavalla tai toisella vaatteiden parissa 15 vuotta. Jonkinlainen over dose. Pitäisikin käydä vaatekaappi läpi kriittisellä silmällä ja toi sun mainitsema pieni, mutta toimiva vaatekaappi kuullostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on myös hieman kokemusta vaatekaupasta, mutta övereitä en ehtinyt saada ;).
      Vaatekaapin inventointi olisi taas ajankohtaista.

      Poista
  3. Pukeutumisoppaiden lukeminen sopii hyvin tähän aikaan, kun resurssit ovat monilla tiukalla sekä yleinen tilanne on mitä on. Tosi hyvä tilaisuus vaihtaa sekalaisen muotirytkyn kaupasta kotiin kantaminen harkitsevampaan pukeutumiseen. Vähemmällä enemmän. Pitääpä mennä kirjastoon etsimään vastaavanlaisia opuksia,
    Jos oman tyylitajun ei usko riittävän, niin tämmöistä oman tyylin etsintäpalveluahan voi ostaakin. Ainakin minun kotikaupungissani joku tarjosi sitä melko kohtuulliseen hintaan, se oli jotain100-200 välillä. Monen tunnin setti, mistä saa mukaan paljon tietoa, suosituksia ja sen rahan voi sitten säästää hasardiostoksissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan tavoitteena oman tyylinen, klassisia elementtejä sisältävä kompakti ja muunneltava vaatekaappi. Noita opuksia löytyy varmasti kirjastosta. Värianalyysissä olen joskus käynyt, mutta jotenkin en ollut sen antiin tyytyväinen. Olisi tosiaan kiva joskus kokeilla pukeutumisneuvojaa.

      Poista
  4. Heippa! Kiintoisa postaus :) Minulta ei löydy hyllystä tuollaisia opuksia yhtään, vaikka nyt opiskelen alaakin. Täytyy etsiä kirjastosta :) Ja yllättävää kyllä, vaatteitakin mulla on nykyään tosi paljon vähemmän kuin ennen. Kuluttaminen, tekstiili- ja vaatetusalan ympäristövaikutukset ja esim. ompelijoiden työolosuhteet mietityttävät entistäkin enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaisena paheena pukeutumisoppaat ;).
      Vähempi on enempi tai siis itse en ehtisi hallinnoida suurta garderobia.
      Vaatteiden eettisyys taitaa olla itsellä valintaperusteena vasta visuaalisuuden, materian, hinta-laatusuhteen jälkeen. Jäin miettimään arvojärjestystäni...

      Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.