sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Nooan arkki ja kulppi

Kävin Kontissa törsäämässä. Gunvor Olin-Grönqvistin suunnitteleman lastenastiaston Nooan arkki lautasen hinta oli 50 euroa. Mielestäni maksoin siitä normaalin markkinahinnan, vaikka yhtäaikaa kaupoilla olleen naishenkilön ilmeet olivat aika epäuskoiset hinnan kuultuaan. Tosin hänkin totesi että onpa viehättävä yksilö. Vertailun vuoksi tuolla rahalla saisi kaupasta uuden Muumi tai Lysti astiaston (lautanen + kuppi). Arabian tuotannossa vuosina 1963-1972 olleeseen sarjaan on kuulunut tämä matala lautanen, syvä lautanen ja muki. Myös emalimukista voi sarjan kuvituksen löytää. 

Toinen ostos oli Arabian Kilta sarjan varrellinen kulppi. Tämä nimitys kulppi ei ole omasta päästä, vaan Arabia Wärtsilä tuotekuvastosta vuodelta 1967, josta minulla on näköispainos. Monille on tuttu kuvassakin oleva 0,35 l kulppi, mutta itse törmäsin kirpparilla viime vuoden lopulla tähän isompaan versioon 1,7 l ja pakkohan se oli saada, kun nyt tuli hyväkuntoinen vastaan.

Lukijat huomaavat varmaan että tämä on kirpparipostauksesi naamioitu tulppaanipostaus ;).

Edit 14.2.2015. Arabia Wärtsilä tuotekuvastossa vuodelta 1967 lautasen nimi on kirjoitettu muodossa Noakin arkki.12 kommenttia:

 1. Voi apua! Nyt olen kyllä kateellinen tuosta lautasesta! Mies muistaa tuon lautasen lapsuudestaan ja olen yrittänyt metsästää sitä hänelle yllätyslahjaksi siinä vielä onnistumatta. Todella hyväkuntoinen ikäisekseen. Onnea, molemmat löydöt on kivoja. Noita Kilta-sarjan varrellisia astioita tulee vastaan aika ajoin. Tänään taisin nähdä yhdellä kirpparilla jopa kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydät miehellesi oman - ihan koko sarjan.
   Lautasen kunto on kyllä ihmeen hyvä.
   Minulle tuo iso kulppi oli uusi tuttavuus,
   pienempiä löytyy ennestään kaksi, äidin peruja ja kirpparilöytö.

   Poista
 2. Kiva lautanen, mutta hui, olipa sillä tosiaan hintaa! Meillä oli tuollainen iso sininen kulppi lapsuudenkodissa ja kaipa se on yhä äitini komeroissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, lähti vähän lapasesta ;).
   Mutta on se ihana.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Minäkin tykkään molemmista.
   Kulppi on nyt tulpaanimaljakkona, mutta sille tulee varmaan moninaisia käyttötarkoituksia.

   Poista
 4. Kaunis lautanen tosissaan ja erittäin hyväkuntoinenkin! En ole aiemmin tuohon törmännytkään. Olen ihmetellyt näitä kulppeja, että onko tuo uloke tarkoitettu kaatamiseen, ilmeisesti. Enkä todellakaan ole tiennyt, että sen nimi on kulppi - nyt tiedän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaato kahva se on.
   Taidetaan molemmat tykätä uusista sanoista ja arjen oppimisesta :).

   Poista
 5. Voi, kuinka ihana tuo lautanen. Tulee lapsuus mieleen. Tuollainen lautanen minulla oli käyttölautasena ollessani pikkutyttö. Olen yrittänyt metsästää sarjaa, mutta aina ne ovat kaikki menneet siinä vaiheessa, kun jonkin hoksaan. Muki minulla onkin jäljellä. Hieno löytö, eikä edes pahanhintainen, kun on noin hyväkuntoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihanasta olet saanut syödä lapsena.
   Toivottavasti vielä osuu kohdallesi.Täällä pidetään peukkuja.

   Poista
 6. Maskoitko tosiaan 50 e? Hieno. Ystväni löysi tämän lautasen kirpparilta 9 eurolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarina on tosi :).
   Ystäväsi on ollut hurjan onnekas.
   Osa kirppareiden viehätystä on se että joskus tosiaan lykästää.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.