keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Inspiraatio NYT 1305

Tässä ovat taas innoituksen lähteet toukokuulta. Mennään nyt erityisistä paikoista ulkoa sisälle ja välitiloihin.

 • Olen aivan intopiukeana viljelylaatikoista ja kumppanuuskasveista. Olemme juuri muuttaneet perinteisen pienen kasvimaan viljelylaatikkopalstaksi, jotta saisin rikkaruohot kuriin ja paremman työasennon puutarhahommiin. Laatikoissa viljelen helppoja vihanneksia ja juureksia sekä kesäkukkia noudattaen kumppanuuskasvi -periaatteita. Muuten Kekkilän Kesä 2013 on taas ilmestynyt ja sitä voi lukea joko netissä tai noutaa hyvinvarustelluista puutarhamyymälöistä. Kuva on Kekkilän ja omasta laitan kuvia kasvukauden saatua hieman vauhtia.
 • Olen viime aikoina ihastellut erilaisia makuusoppien kuvia. Tämä kuva on Stadshemin sivuilta. Lisää makuusoppeja löytyy Materiantajun Pinterest boardilta Home Bedroom. Muutenkin tälläinen oma soppi, yksityinen paikka tai pesäkolo ajattelu kiehtoo. Judith Wilson on kirjoittanut aiheesta sisustuskirjan Private Places, joka löytyy omastakin kirjahyllystä. Siinä tätä oma paikka -ideaa sovelletaan myös muihin kodin tiloihin.
 • Meidän puutarhassa ei ole vielä mikään sisustusvaihe, nyt on aktiivinen ideoidenkeräilyvaihe. Katsokaan näitä hollantilaisen Esther Jostmeijerin stailaamia kuvia. Nam. Hänen stailauksiaan näkee paljon VT Wonen lehden sivuilla. 


4 kommenttia:

 1. Viljelylaatikoita minäkin rakentaisin, jos olisi kasvimaa. Olen aloittanut takapihalla taistelun rikkaruohoja vastaan, mutta vuohenputki saattaa viedä voiton, eikä kyykkinen ole todellakaan kivaa. Tuollainen makuusoppi olisi ollut unelmapaikka etenkin lapsena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut syö vuohenputkea...
   Rikkaruohona se on vaikea.

   Tosiaan lapsena tuollaisessa oli tosi ihana nukkua (rintamamiestalon yläkerrassa,kesämökillä tuollainen olisi ihana.

   Poista
 2. Nuo laatikot ois kyllä kätsyjä! Mullakin oli viime vuonna kasvimaan poikanen sellaisessa kehikossa mutta se on vähän liian varjoisessa paikassa. Tuollaiset laatikot ois hyvä vaihtoehto. Voi kyllä olla että laitan ne salaatit ja muut kuitenkin vielä samaan paikkaan kuin viime kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa itseasiassa oli niitä kehikoita. Saa nähdä mitä tulee, odottamisen iloa on ainakin paljon ilmassa. Laittelen kesän myötä kuvia.

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.