tiistai 5. kesäkuuta 2012

Iittalan syysuutuus Sarjaton


"Sarjaton on Iittalan irtiotto vallitsevasta kattausperinteestä: 26 erillistä osaa käsittävä kokonaisuus astioita, jotka tarjoavat monia mahdollisuuksia luoda yksilöllisiä kokonaisuuksia erilaisiin ruokailuhetkiin.


Iittala kokosi yhteen kuusi nuorta alansa taitajaa tuotesuunnittelun, muodin ja digitaalisen suunnittelun maailmasta luomaan uudenlaisen konseptin muuttuviin ruokailutottumuksiin. Ajattomat ja maanläheiset muodot ja maasta kumpuava lempeä väripaletti ovat vahvasti läsnä. 

Keraamisten astioiden ja puu-alustan muodonannosta vastaa Harri Koskinen. Juomalasin on suunnitellut Aleksi Kuokka. Konseptin ja perinnetekstiileistä ammentavan Tikki-kuvion takaa löytyy Samuji (Samu-Jussi Koski ja Hennamari Asunta), Metsä- ja Letti-kuvioinneista, väripaletista ja niin ikään konseptityöstä vastaa Musuta (Jopsu Ramu ja Timo Ramu). "
Pidän erityisesti jalallisesta lasista ja mustasta kulhosta. Mainoskuvat on kivat, mutta tuotteet pitää nähdä livenä ennenkuin lausun enempää. 

Jotain samaa tunnelmaa näissä on kuin Arabian Sointu astiastossa (Kaj Franck 1949-1961) tai Röstrandin Swedish Grace sarjassa vuodelta 1930 (edelleen tuotannossa). Hillityt värit ja hento pintakuvio.


2 kommenttia:

  1. Juomalasista tykkään minäkin vain.

    VastaaPoista
  2. Niitäköhän meidän lapset sitten aikanaan keräilee...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.