keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Tiedätkö mikä on WDCH?

WDC Helsinki 2012 (World Design Capital Helsinki).

"Kotikaupunki-mukit juhlistavat designpääkaupunkivuotta 2012. Arabia, jonka juuret ja koti on ollut Helsingissä vuodesta 1873, inspiroitui Helsingin nimityksestä maailman designpääkaupungiksi, ja lanseeraa vuoden kunniaksi mukisarjan Arabia Kotikaupunki WDCH. Kuvioihin ja koristeisiin erikoistunut nuori tekstiilisuunnittelija Miira Zukale, valittiin mukisarjan suunnittelijaksi.

Lähtiessään toteuttamaan ehdotustaan taitelijalla oli syntyperäisenä helsinkiläisenä jo selkeä visio neljästä eri teemasta: kaupunki, puisto, meri ja hänelle kotoisia elementtejä sisältävä kortteli. Zukale lähti työstämään aihetta kynän, paperin ja saksien avulla sovitellen piirtämiään kuvioita Teema-mukin ympärille. Syntyi raikkaan näköinen Helsinkiä kuvaava mukisarja, jossa valkoiselle pohjalle on valittu murretuin pastellisävyin toteutettuja näkymiä kaupunkiin.
- Mielestäni Helsinki on helposti lähestyttävä ja suloinen. Vaikka Helsinki on suurkaupunki, se on samalla pieni ja kotoisa. "
suositushinnat:
Muki 0,3 l Puisto, Meri, Kortteli, Kaupunki 19,90 €

Lienee selvää mikä on mun suosikki muki.

4 kommenttia:

 1. Hannikainen:

  Haa... Heti tunnistin tuon mukin Hesaksi ;) - mun suokkari myös.

  Kävin tänään Ikeassa. Joulupöhinä on jo täysillä päällä ja hurahdin ostelemaan juttuja vastoin ostoslakkoani. Ostettiin muutama jouluketju ja kultaista narua, sillä Leon mukaan "meidän pitää valmistautua jouluun". (aiomme myös leipoa pipareita huomenna - inspiraatiota kohottamaan ostin aivan ihanat eläinpiparimuotit halavalla... Tursotan e-koodia päälle koristeeksi. Niistä tulee hienoja.)

  Lisäksi ostin muotoonommeltuja lakanoita. (kulmat sujahtavat patjan alle) Erittäin hyviä, ei tartte olla korjaamassa Leon peti-pehmeää joka aamu.

  Vielä -> Jalallisen tarjoiluvadin, jossa on lasikupu. (tänne ne piparit laitetaan tarjolle - ei pure pöly)

  VastaaPoista
 2. Olipa taas hauskaa tekstiä, tulin hyvälle tuulella 10 tuntisen työpäivän jälkeen.
  Vielä kun sais Kuopuksen nukkumaan...
  Ikea reissua meilläkin tiedossa...

  VastaaPoista
 3. Aivan huippusympaattista kädenjälkeä, oih. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Minulla on etsinnässä työkahvimuki. Tämä voisi olla se.
  Muuten sinulla on tosi kiva blogi, kävin pikavierailullla, pitää palata ajan kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.