tiistai 25. lokakuuta 2011

Aarteita vuosikymmenten takaa

"Arabia Memories on kokoelma Arabian historian suosituimpiin taiteilijoiden muotoilemia esineitä. Esineiden muotit löydettiin Arabian tehtaiden  umpeen muurautuneesta huoneesta vain vuosi sitten rakennustöiden yhteydessä.

Pro Arte -osasto otti muotit ja testasi, olivatko ne vielä käyttökelpoisia ja millainen löytö oli kyseessä. Ne osoittautuivat Kurt Ekholmin, Michael Schilkinin ja Kaj Franckin töiksi.  Designmuseon tietoihin perustuen ne oli suunniteltu 1930-1940-luvuilla. Tuotannossa ne olivat olleet 1950-luvulle saakka.

Kokoelman kaikki esineet valmistetaan alusta loppuun Arabian tehtaan Pro Arte -osastolla käsityönä. Esineitä tehdään vain rajoitettu erä alkuperäisillä muoteilla. Käsinvalettuihin esineisiin on valittu kunkin esineen luonnetta korostava värilasite, joka on kehitetty Arabian tehtaan värilaboratoriossa."
 • Kulho Ekholm 100 €
 • Kaadin Schilkin 120 €
 • Kannellinen purkki Ekholm, iso 160 €
 • Kannellinen purkki Franck 130 €
 • Kannellinen purkki Ekholm, pieni 130 €
 • Maljakko Schilkin 100 €
Hyvä tarina, mutta onko vain mainoskikka? Ajatuksiani: Äidilläni on tuo Ekholmin kulho. Mukavia lahjoja tärkeisiin elämänvaiheisiin. Kannu on täysin ajaton, käy minkä tahansa uuden lasiston kanssa. Ekholmin purkit ovat 30-luvun muotokieltä, mutta erittäin mielenkiintoiset. Minkähänlaiseen sisustukseen ne sopivat...


3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Tosiaan, "umpeenmuurattu huone" kuulostaa jo melkein Tutankhamonin haudalta, mutta jos on totta niin ihanan viehättävä tarina! Kulho on kyllä todella kaunis!

  VastaaPoista
 2. Mun epäilys heräsi tekstistä "Tämä salainen huone, josta muotit löytyivät, on edelleen olemassa. Ehkä uusia muotteja löytyy vielä lisää."
  Vanhojen Arabian astioiden kauppa käy kuumana, ehkä valmistaja haluaa osansa tästä vintage-potista.
  Oli miten oli, laadukas lisä nykyiseen koriste-esine tarjontaan.

  VastaaPoista
 3. Hannikainen:

  Ekholmin purkit ovat upeita. Kuin kävyn suomuja...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.