sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Lukunurkka: perhe-elämää


Esittelen kirjahyllystäni kolme hyvää sisustuskirjaa, joissa keskiössä on perhe-elämä. Nämä kuuluvat selvästi life style kategoriaan, jossa sisustuksen lisäksi tärkeää on koko elämäntapa.Rakkaat kotimme kirja esittelee yhdeksän asukkaidensa rakastamaa, skandinaaviseen tyyliin sisustettua kotia. Kohteet vaihtelevat tehokkaasta pikkuyksiöstä valtaisaan 1700-luvun taloon. Teksti: Stina Holmberg, valokuvat Stellan Herner ja kuvitus: Klas Fahlén. Tämä pehmeä kantinen kirja on hykerryttävä kokemus, jonka seuraan aina palaan. Kirjan fontti on ihana, samoin piirrokset ja valokuvat. Kirja on Ikean kustantama ja hinta sopiva €14,95, IKEA FAMILY -jäsenhinta €9,95.


Taisin ostaa tämän kirjan kirpparilta: Judith Wilsonin "Viihdytään kotona, Kodikkaita ja toimivia sisustus-ratkaisuja" kertoo perhe-elämän ihanuudesta ja muistuttaa ettei perheasunto ole edustustila. Kirjassa on kivasti jaettu kodin tilat touhutiloihin, lepoalueisiin ja huoltotiloihin. Erityisen mielenkiintoinen on ulkotila osio. Tykkään kirjan taitosta ja kuvat ovat hyviä.


Viimeisenä on tietysti Paumesin HIP* kirja Finland Family Style. Kirja on hyvä. Kuten olen aiemmin todennut sisustuskirjojen kuvien pitää olla isoja ja niitä pitää olla paljon. Tämän kirjasarjan ainoa puute on kirjan pieni koko, noin A5, minkä takia monet todella kiinnostavat kuvat jäävät näin ikänäöstä kärsivälle vähän liian pieniksi. En taida kuulua kirjasarjan kohderyhmään ;). Toisaalta kirja on kätevää matkalukemista kokonsa puolesta. Muuten koko kirjassarja vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.

*HIP= ajanmukainen, trendikäs, uusimpia virtauksia seuraava

The top three family-life stylebook from my bookshelf.

4 kommenttia:

 1. Hei!
  Olen uusi lukija, ja eksyin selailemaan näitä vanhempia kirjoituksiasi... Kiinnostuin tuosta Paumesin kirjasta. Mistä olet sen hankkinut? Nopealla googlauksella esim. Booky, Adlibris ja ilmeisesti myös Akateeminen osoittautuivat hyödyttömiksi.

  t. Laura

  VastaaPoista
 2. Hei Laura! Akateemisesta olen tilannut ja sieltä näyttää löytyvän myös uusin suomi-Paumes. Tarkennettu haku kohdassa kustantajan kohdalle nimi Paumes ja Hae.
  Tässä linkki, toivottavasti toimii.
  https://www.akateeminenkirjakauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/CatalogSearchResultView?sortKey=&storeId=10052&catalogId=10001&langId=-11&contractId=&pageSize=20&beginIndex=0&searchType=advanced&AS_Author=&AS_Role=&AS_Title=&AS_Description=&AS_PublisherName=paumes&AS_Series=&AS_PublicationDateStart=&AS_PublicationDateEnd=&AS_Keywords=&AS_Ean=&AS_Language=&AS_AvailableItemsOnly=true

  VastaaPoista
 3. Kiitos linkistä! Jostain syystä en saanut kirjoja klikkailtua ostoskoriin, mutta asiakaspalvelu selvitti melko nopeasti, että kirjaa olisi saatavissa myös Tampereen Akateemisessa; siispä tänään iltalukemisena on ollut arvaa mikä... Eli kiitokset myös vinkistä, on kyllä mahtavan värikylläinen opus, ja tekstiäkin voi sitten tarvittaessa sisko tulkata. :)

  VastaaPoista
 4. Nopeaa toimintaa ja nyt sinulla on mahtava katselupaketti! Olisi muuten kiva osata japania.
  Minulla on ostoslistalla se Paumesin uusin Suomi-kirja. Akateemisesta ei vielä saa, mutta ilmeisesti Hesassa jo jossain pikku liikkeessä myynnissä. Odotellaan...

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.