sunnuntai 20. elokuuta 2023

Työmatkalla Lepaa ja Tre

Olipa kiva työviikko, kun lähdimme työmatkalle Lepaan näyttelyyn ja Tampereen viherkohteisiin. Olen valmistunut Lepaalta, mutta näyttelyssä ei ole tullut vierailtua sitten valmistumisen. Oli kiva nähdä entisiä opiskelukavereita, uusimpia laiteinnovaatioita ja ryhmäkasveja. Lepaan kartanon lasikuisti vei sydämen ja kärhönäyttely innosti. Korkkipuu kasvoi edelleen rannassa kivikkopuutarhan yllä.

Tampereella vierailimme Näsinsiltojen alueella: Särkänniemeä ja Ranta-Tampellaa yhdistävä pohjoinen Näsinsilta on vasta avattu jalankulkijoille uudistettuna Näsin puistosiltana, jossa pääsee oleskelemaan puistomaisella alueella. Mahtavat näkymät ja hienosti katualue otettu jalankulun ja viipyilyn käyttöön. En tajunnut kuvata kanavan rannan talosta kuin hienon kivijalan, mutta seinissä on lämminhenkinen Maija Kovarin Tärkeitä asioita kaksiosainen teos. Tännehän voisi vaikka muuttaa...

Näillä työmatkoilla on niin tiukka aikataulu, että ostokset ja shoppailut jää melkein tekemättä. Näin työmatkailijan näkökulmasta kello 10 avautuvat kaupat jäävät käymättä, eikä iltaisinkaan ehdi kun ohjelmaa on koko päiväksi. Ehdin kuitenkin ihastella hotellimme kivoja viherkasvipöytiä, jollaisen voisi laittaa omaan kotiinkin. Pikapyrähdys myös Stokkalle katsomaan Marimekon uutuuksia mm. lasistoa ja kaksiväristä pataa. Voi kun Oulussa olisi vielä Stokka... Näkemisiin Tampere, oli hyvä reissu ja kivat matkakaverit. Elokuun lämpö helli meitä ja inspiroiduimme poutasäässä. 

p.s. Oulun Hupisaarten kaupunginpuisto sai ensimmäisen Green Flag Award -viheraluetunnustuksen.






















2 kommenttia:

  1. Mä pohdin aikoinaan vakaasti Lepaalle opiskelua, mutta sitten lähdin eri suuntaan. Lepaan kuvat olivat ihanan inspiroivia!

    VastaaPoista
  2. Lepaalle jäi pala sydäntä. Meitä näyttää kiehtovat samansuuntaiset asiat :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.