lauantai 7. lokakuuta 2017

Kertotauluharjoituksia

I love matematiikka. Tykkään erityisesti geometriasta, erilaisista lukusarjoista ja numerologiasta sekä tietysti sudokutehtävistä. En ole välttämättä näissä hyvä, mutta ne innostattavat ja niiden ratkaiseminen riemastuttaa. Minusta perusmatematiikan taidot ovat kaikille tärkeitä, arkipäiväisiä taitoja. Omassa työssä erityisesti pinta-ala ja prosenttilaskut ovat ihan jokapäiväisiä juttuja.

Esikoisellani on ollut hieman vaikeaa matematiikan kanssa. Olemme tulostaneet ja ratkoneet kotona erilaisia lisätehtäviä täältä. Sain ystävältäni hyvän vinkin kirjasta, josta voisi olla apua: Carol Volderman koululaisen matematiikkakirja. Tätä kirjaa on jo hyödynnetty ja lisäksi tilasin samalta tekijältä kirjan Opiskelutaidot.

Kaivoin myös esille kertotaululokerikon, joka on aikanaan hankittu Habitatista. Samalla otin esiin kirpparilta löydetyn ruotsinkielisen kertotaulumuistipelin. Näillä kertotaulut otataan varmasti haltuun. Niin ja tietysti ihan vaan pänttäämällä muistiin.

Vinkki: Yksi eniten vaikeuksia tuottava kertolasku on 7x8=56. Opettajani opetti aikanaan että pitää vaan muistaa lukujono 5,6,7 ja 8.
2 kommenttia:

 1. Oi kiitos tuosta "pitää vaan muistaa lukujono 5,6,7 ja 8"-vinkistä! Olen matemaattisesti lahjakas, mutta varsinainen ulkoa opettelu ei ole koskaan ollut vahvuuksiani. Siksipä kertotaulut on tuottaneet haasteita. Etenkin 7x8 on ollut vaikeaa oppia. Josko se nyt alkaisi tuolla vinkilläsi tulemaan selkärangasta juurikaan miettimättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos jo edesmenneen opettajani.
   Kertotaulu on kuin aakkoset - ne vaan pitää opetella ulkoa.
   Tosin kertotaulussa on hieman enempi logiikaa :)

   Poista

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.