sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Materian tajun tusina

Habitare messuilla julkaistiin jälleen sisustustoimittajien valitsemat vuoden kiinnostavimmat kotimaiset sisustustuotteet — Toimittajien Tusina 2017. Samassa hengessä valitsin tähän 12 mieluisinta syksyn sisustusuutuutta.

Ensin retro-osasto eli uustuotantoa mestareiden klassikoista. Vuonna 1959 Tapio Wirkkala suunnitteli Airamille WIR-lampun. Linjakas opaalilasinen lamppu, on palkittu Milanon XII Triennalessa. Myöhemmin Tapio Wirkkala suunnitteli WIR-85 -lampulle erilaisia läpivärjättyjä lasikupuja. Alkuperäisestä K2-mallistosta tuotantoon on valittu kaksi lasikuvullista valaisinta, joita valmistetaan kolmea väriä. Johansson-Papen Lisa 270-valaisimen uutuusväri on mustikansininen 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Fasetti valmistaa nyt myös Carl-Gustaf ”Nalle” Hiort af Ornäsin Lehti-tuolia.

































Domus Natura on mielenkiintoinen ja luonnonmukainen savimaali uutuus, josta löytyy 6 hurmaavaa sävyä sekä valkoinen. Maalipinnasta tulee täyshimmeä ja kangasmaisen sileä.

Harri Koskinen jatkaa upeaa muotoiluaan. Nyt ihastuttaa Timberwisen uutuus K2 Design Parquett by Harri Koskinen -malliston Kolmio-malli  sekä Ecosmol, joka on suunniteltu roskien lajitteluun. Siinä voi mainiosti säilyttää myös muita tavaroita ja se toimii myös tasona tai istuimena.










Katariina Nuutisen Perhonen-peili on ajankohtainen ja samalla ajaton. Tanskalaisen design-yritys HAYn ja Ikean Ypperlig-sarjaa odotan innolla. Tähän valikoitui kokoelman kätevät säilyttimet niiden upeiden värisävyjen vuoksi. Maija Puoskarin Nuppu-lastenastiasto on hurmaava niin väritykseltään kuin muodoiltaan. Tässä on jotain samaa kuin Kaj Franckin Sarvikselle aikoinaan suunnittelemassa Pitopöytä-sarjassa. Finarten Hilla-villamatto olisi ihana talviaikaan.

Lopuksi vielä kaksi tyylikästä tekstiiliä kotiin. Lapuna kankureiden Kukat ja Marimekon Yönvarjo pellavainen sisustuskangas, jossa valmiiksi huollitellut reunat. Kuvion tunnistaa Sanna Annukan käsialaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!
Roskapostien takia sanavahvistus käytössä, anteeksi vaiva.